2.9 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Інспектор ДФС отримав гроші від мами, на яку записано все його майно

Головний державний інспектор митного посту “Східний” Київської міської митниці ДФС Ігор Мусієнко отримав у подарунок велику суму грошей від людини, майном якої безоплатно користується.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації співробітника ДФС.

Вчора, 18 червня, людина на ім’я Ірина Місієнко подарувала Ігорю Мусієнко 780 тисяч гривень, які інспектор одразу ж задекларував.

Виходить, що подарунок інспектор митниці отримав від однофамільця або родички, ймовірно від матері, адже у декларації Ігоря Мусієнка за 2018 рік з родичів вказані дружина Вероніка та син Мирослав.

Також у декларації зазначено, що людина з ім’ям, аналогічним дарувальнику (Мусієнко Ірина Іванівна), є власником квартири, якою безоплатно користується інспектор митниці.

Крім того, у декларації зазначено автомобіль, яким інспектор також користується безоплатно. Вже здогадуєтесь, хто його власник? Так, Мусієнко Ірина Іванівна.

Інших даних, окрім зарплатні, у декларації Ігоря Мусієнка немає. Заробітна плата, отримана за основним місцем роботи інспектора за минулий рік, склала 145 тисяч 299 гривень. Його дружина заробила трохи менше – 135 тисяч 725 гривень. Одже заробіток подружжя за місяць складає 23,4 тисячі гривень на місяць, що досить мало для родини з дитиною, яка мешкає у столиці. І подарунок у 780 тисяч є суттєвим.

Щоб дізнатися, чи займається бізнесом власник нерухомості і дарувальник грошей інспектору ДФС ми звернулися до відкритих джерел.

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань людини на ім’я Мусієнко Ірина Іванівна, яка б вела бізнес у Києві, немає.

Отже, про походження квартири, автомобіля та подарованих грошей судити важко.

Подарунки від родичів чи третіх осіб у грошовій і негрошовій формі – це, зазвичай, спосіб легалізувати “чорні” прибутки. Чиновники часто вдаються до цього методу.

Наприклад, нещодавно співробітниця Мін’юсту отримала у подарунок від матері два мільйони. Спеціаліст Мінприроди придбала квартиру за майже два мільйони отримавши 16 подарунків. Секретарю МЗС подарували вісім мільйонів. А у Полтаві подружжя держслужбовців отримало подарунків на понад мільйон.

Головний державний інспектор Державної фіскальної служби у Харківській області отримала подарунок у грошовій формі та придбала на ці кошти собі квартиру в Харкові, а інспектор ДФС отримала у подарунок 850 тисяч. Спеціаліст Держгеокадастру отримав у подарунок півмільйона.

Співробітнику Верховного Суду подарували 1,3 мільйона, а спеціаліст Нацкомфінпослуг отримала від батька у подарунок квартиру за два мільйони. А депутату Вишгородської міськради подарували квартиру.

Нагадаємо, військовому прокурору батько подарував мільйон, а чиновнику Держгеокадастру батько подарував нерухомості на півтора мільйони.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>