10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Особливості судочинства. Співробітнику Верховного Суду подарували 1,3 мільйона

Начальник відділу забезпечення діяльності голови та заступника голови Верховного Суду Ілона Камінська отримала у подарунок 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації співробітника суду.

10 квітня Камінська задекларувала подарунок від громадянина України Любові Крутенчук.

У декларації Камінської за 2018 рік серед членів сім’ї така особа не фігурує. Однак Камінська проживає у квартирі, яка належить Крутенчук. Хоча нерухомості у співробітника Верховного суду вистачає (три земельні ділянки і два житлових будинки у Київської області класично записані на чоловіка, – ред.).

Прізвище вище зазначеного дарувальника ще раз фігурує у декларації начальника відділу Верховного Суду. Минулого року вона отримала ще один подарунок у грошовій формі від громадянина України Василя Крутенчука.

Судячи з декларації Камінської, у неї чималі статки. Окрім вище зазначеної нерухомості у неї з чоловіком є два дорогих авто і мотоцикл (вартість авто 935 044 грн. та 1 667 226 грн.). Доходи подружжя також вражають. За минулий рік подружжя задекларувало зарплати, доходи від відчуження рухомого майна, гонорари, проценти, зарплати за сумісництвом і вище зазначений подарунок на загальну суму 2 мільйони 80 тисяч 969 гривень. На банківських рахунках подружжя тримає 5 тисяч євро та сто тисяч гривень.

Подарунки від родичів чи третіх осіб у грошовій і негрошовій формі – це, зазвичай, спосіб легалізувати “чорні” прибутки. Чиновники часто вдаються до цього методу.

Наприклад, нещодавно співробітниця Мін’юсту отримала у подарунок від матері два мільйони. Спеціаліст Мінприроди придбала квартиру за майже два мільйони отримавши 16 подарунків. Секретарю МЗС подарували вісім мільйонів. А у Полтаві подружжя держслужбовців отримало подарунків на понад мільйон.

Нагадаємо, Головний державний інспектор Державної фіскальної служби у Харківській області отримала подарунок у грошовій формі та придбала на ці кошти собі квартиру в Харкові, а інспектор ДФС отримала у подарунок 850 тисяч.

Буквально вчора спеціаліст Держгеокадастру отримав у подарунок півмільйона.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>