14.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Найкраще – дітям. Військовому прокурору батько подарував мільйон

Прокурор військової прокуратури Миколаївського гарнізону Вадим Лапоха отримав у подарунок один мільйон гривень.

Про це стало відомо з суттєвих змін у декларації прокурора.

Сьогодні, 22 травня Лапоха задекларував подарунок у грошовій формі від Лапохи Валерія Івановича, вочевидь, батька прокурора Лапоха Вадима Валерійовича.

Слід зазначити, що у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань людини з ім’ям Лапоха Валерій Іванович немає.

Отож про походження грошей судити важко.

У декларації прокурора за 2018 рік є чимало нерухомості. Вадим Лапоха задекларував зарплату за минулий рік – 377 351 грн., отже прокурор отримує 31,5 тисячі гривень на місяць, при чому має три земельні ділянки, будинок, три квартири, гараж та авто за півмільйона. Також Лапоха зберігає готівкою 400 тисяч гривень. За звичаєм, уся нерухомість записана на дружину прокурора.

Подарунки від родичів чи третіх осіб у грошовій і негрошовій формі – це, зазвичай, спосіб легалізувати “чорні” прибутки. Чиновники часто вдаються до цього методу.

Наприклад, нещодавно співробітниця Мін’юсту отримала у подарунок від матері два мільйони. Спеціаліст Мінприроди придбала квартиру за майже два мільйони отримавши 16 подарунків. Секретарю МЗС подарували вісім мільйонів. А у Полтаві подружжя держслужбовців отримало подарунків на понад мільйон.

Головний державний інспектор Державної фіскальної служби у Харківській області отримала подарунок у грошовій формі та придбала на ці кошти собі квартиру в Харкові, а інспектор ДФС отримала у подарунок 850 тисяч. Спеціаліст Держгеокадастру отримав у подарунок півмільйона.

Нагадаємо, Співробітнику Верховного Суду подарували 1,3 мільйона, а спеціаліст Нацкомфінпослуг отримала від батька у подарунок квартиру за два мільйони. А депутату Вишгородської міськради подарували квартиру.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>