15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Співробітнику Фонду держмайна подарували 1,3 мільйона

Головний спеціаліст відділу правового забезпечення регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області Наталія Савко отримала у подарунок 1,3 мільйони гривень.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації держпосадовця.

18 квітня Савко задекларувала подарунок у грошовій формі від громадянина України Ганни Орищин.

Виходячи з даних у декларації держслужбовця за 2018 рік, людини з таким ім’ям серед родичів Савко немає. Отже це подарунок від третьої особи.

Савко має у спільній власності три квартири у Львові і області, її чоловік вододіє двома земельними ділянками та двома недорогими авто.

У Савко зарплата за минулий рік склала 128 тисяч 341 гривню, у її чоловіка – 86 тисяч 816 гривень. Інших доходів судячи з декларації подружжя не має. Дохід родини складає 18 тисяч гривень на місяць, тому подарунок у розмірі 1 мільйон 300 тисяч гривень – суттєвий внесок до сімейного бюджету.

Подарунки від родичів чи третіх осіб у грошовій і негрошовій формі – це, зазвичай, спосіб легалізувати “чорні” прибутки. Чиновники часто вдаються до цього методу.

Наприклад, спеціаліст Мінприроди придбала квартиру за майже два мільйони отримавши 16 подарунків. Секретарю МЗС подарували вісім мільйонів. А у Полтаві подружжя держслужбовців отримало подарунків на понад мільйон.

Нагадаємо, Головний державний інспектор Державної фіскальної служби у Харківській області отримала подарунок у грошовій формі та придбала на ці кошти собі квартиру в Харкові, а інспектор ДФС отримала у подарунок 850 тисяч. Спеціаліст Держгеокадастру отримав у подарунок півмільйона.

Нагадаємо, Співробітнику Верховного Суду подарували 1,3 мільйона, а спеціаліст Нацкомфінпослуг отримала від батька у подарунок квартиру за два мільйони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>