2.9 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення щодо телеканалу Медведчука

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, яка сьогодні, 9 липня, у зв’язку із ситуацією, що склалася навколо телемосту NewsOne і Россія-1, провела позачергове засідання, прийняла ряд рішень.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор праворадикальної організації С14 Сергій Мазур.

На засіданні були прийняті рішення щодо: ініціювання скасування ліцензії телеканалу NewsOne через суд, у тому числі інші санкції; звернення до ВР щодо збільшення повноважень ради для оперативного реагування щодо подібних інцидентів; створення робочої групи та звернення до СБУ, РНБО, ГПУ і НАБУ для об‘єднання зусиль для закриття телеканалу; звернення до Антимонопольного комітету щодо групи каналів Віктора Медведчука: 112-Україна, ZIK та NewsOne.

https://www.facebook.com/serj.mazur/posts/139386453924706

 

Нагадаємо, через анонсований телеканалом NewsOne телеміст з російським пропагандистським каналом націоналісти та просто небайдужі громадяни провели ряд акцій протесту.

Ще перед початком проведення сьогоднішньої акції протесту під Національною радою з питань телебачення і радіомовлення будівля органу була взята під охорону Національною гвардією України. На акції протестувальники запалили фаєри. Не обійшлося без сутичок.

Вчора активісти також збиралися щоб виступити проти проведення телемосту телеканалом NewsOne з російським пропагандистським телеканалом “Росія 24” під назвою “Надо поговорить”.

Після декількох акцій під будівлею телеканалу NewsOne та Адміністрацією президента, дирекція телеканалу вирішила скасувати телеміст під приводом загрози життя та здоров’я журналістам. Тим не менше, ні вчорашні акції, ні сьогоднішню, активісти не скасували.

Вчора протестувальники закидали прохідну телеканалу піротехнікою та сигнальними ракетами, відео з заходу можна подивитися за посиланням. Потім активісти обійшли будівлю з іншої сторони, дe є вихід на вікна студії. Протестувальники розписали вікна будівлі гаслами “Росія має померти” (Russia must die, – ред.). Активісти також залишили нецензурні написи на асфальті біля будівлі телеканалу. Перед проведенням акції офіс телеканалу NewsOne оточили силовики.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>