10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Нацраду з питань телебачення і радіомовлення взяли під посилену охорону

Сьогодні, 9 липня, у зв’язку із ситуацією, що склалася навколо телемосту NewsOne і Россія-1, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проведе позачергове засідання об 11:00.

Націоналісти та небайдужі громадяни анонсували акцію протесту під будівлею установи. Вони вимагатимуть скасування ліцензії пропагандистському каналу NewsOne.

Будівля Національної ради з питань телебачення і радіомовлення вже взята під охорону Національною гвардією України. Також на місці присутні три автобуси спеціального призначення Національної поліції України, чергує загін швидкого реагування Червоного хреста України. Акція запланована на 11 годину ранку, тим не менше, наразі на місце її проведення підтягуються правоохоронці та преса, – передає кореспондент ІНФОРМАТОРа з місця подій.

UPD: Наразі акція вже розпочалася і проходить мирно. На ній присутні близько 150 осіб.

Нагадаємо, вчора активісти зібралися щоб виступити проти проведення телемосту телеканалом NewsOne з російським пропагандистським телеканалом “Росія 24” під назвою “Надо поговорить”.

Після декількох акцій під будівлею телеканалу NewsOne та Адміністрацією президента, дирекція телеканалу вирішила скасувати телеміст під приводом загрози життя та здоров’я журналістам. Тим не менше, ні вчорашні акції, ні сьогоднішню, активісти не скасували.

Протестувальники закидали прохідну телеканалу піротехнікою та сигнальними ракетами, відео з заходу можна подивитися за посиланням. Потім активісти обійшли будівлю з іншої сторони, дe є вихід на вікна студії. Протестувальники розписали вікна будівлі гаслами “Росія має померти” (Russia must die, – ред.). Активісти також залишили нецензурні написи на асфальті біля будівлі телеканалу. Перед проведенням акції офіс телеканалу NewsOne оточили силовики.

Фото – Роман Пєтушков

для ІНФОРМАТОРа

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>