11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Протестувальнику розбили обличчя на акції під Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення

Під Національною радою з питань телебачення і радіомовлення розпочалася акція протесту у зв’язку із ситуацією, що склалася навколо телемосту NewsOne і Россія-1. Не обійшлося без конфліктів.

Наразі акція, на якій присутні близько 150 осіб, проходить переважно мирно.

Протестувальники запалили фаєри вимагаючи від Ради, яка зараз проводить позачергове засідання, скасування ліцензії пропагандистському каналу NewsOne.

Як повідомив кореспондент ІНФОРМАТОРа з місця подій, не обійшлося без сутичок. Представник кавказької національності намагався пролізти без черги до каси кіоску з кавою, продавець кіоску, яка як раз робила каву клієнту, та активісти, зробили йому зауваження. Стався невеликий конфлікт, бо чоловік виявився борцем та вдарив націоналіста. Зараз останньому надають допомогу представники “Червоного хреста”, у нього діагностовано розсічення шкіри на обличчі. Протестувальники мали намір помститися за образу, але поліція затримала чоловіка та вивела його за межі місця проведення акції. Незабаром поліція відпустила борця. Конфлікт виявився особистісним і до акції протесту не має жодного відношення.

Нагадаємо, ще перед початком проведення акції будівля Національної ради з питань телебачення і радіомовлення була взята під охорону Національною гвардією України.

Вчора активісти зібралися щоб виступити проти проведення телемосту телеканалом NewsOne з російським пропагандистським телеканалом “Росія 24” під назвою “Надо поговорить”.

Після декількох акцій під будівлею телеканалу NewsOne та Адміністрацією президента, дирекція телеканалу вирішила скасувати телеміст під приводом загрози життя та здоров’я журналістам. Тим не менше, ні вчорашні акції, ні сьогоднішню, активісти не скасували.

Протестувальники закидали прохідну телеканалу піротехнікою та сигнальними ракетами, відео з заходу можна подивитися за посиланням. Потім активісти обійшли будівлю з іншої сторони, дe є вихід на вікна студії. Протестувальники розписали вікна будівлі гаслами “Росія має померти” (Russia must die, – ред.). Активісти також залишили нецензурні написи на асфальті біля будівлі телеканалу. Перед проведенням акції офіс телеканалу NewsOne оточили силовики.

Фото – Роман Пєтушков

для ІНФОРМАТОРа

5 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>