10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Експерт Мін’юсту з зарплатою у 13,5 тисяч придбала другу квартиру в столиці

Державний експерт Міністерства юстиції України Валерія Новак придбала житло за більш ніж 2,5 мільйона гривень. Це вже друга квартира у столиці молодого держслужбовця.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації Новак.

Два дні тому Новак придбала квартиру у Києві площею 68,1 квадратних метра за 2 мільйони 538 тисяч 617 гривень.

Але ж звідки у співробітника Мін’юсту з зарплатою у 13,5 тисяч гривень на місяць взялися 2,5 мільйони на придбання квартири.

Наприкінці минулого місяця ІНФОРМАТОР писав про те, що Новак задекларувала подарунок від власної матері – 2 мільйони гривень, про що теж стало відомо із суттєвих змін у декларації чиновника.

У декларації чиновника за 2017 рік немає інформації про членів сім’ї, також біографічні дані Новак не вдалося знайти у відкритих джерелах. Вочевидь, мова йде про матір Валерії Новак на ім’я Лариса або іншу родичку співробітника Мін’юсту.

Можна було би пояснити такий дарунок чиновнику, якби джерелом доходу була людина, яка займається бізнесом. Однак у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань людину на ім’я Новак Лариса Євгенівна знайти не вдалося.

Отже, Новак додала до суми “подарунку” пів мільйона (яких судячи з деклараціїї в неї немає, – ред.) і придбала нерухомість.

У декларації за 2017 рік Новак вказала квартиру у Києві вартістю 807 тисяч 400 грн. та авто TOYOTA RAV4 2012 року випуску (приблизна вартість такого авто на спеціалізованому сайті – 400-500 тисяч гривень, – ред.).

У декларації зазначено доходи – заробітну плату, отриману за основним місцем роботи від Управління справами Верховної Ради України 152 тисячі 166 грн. і від Міністерства юстиції України 9 тисяч 100 грн. Також Новак задекларувала проценти від вкладів у двох банках – 3599 та 6500 грн. Чиновник задекларувала і кошти, розміщені на банківських рахунках – 8 тисяч доларів США та 75 тисяч гривень.

Тож, для чиновника з зарплатою у 13,5 тисяч гривень Новак має непогані статки. А тепер, завдяки подарунку матері, в неї є і ще одна квартира в Києві.

Подарунки від родичів чи третіх осіб у грошовій і негрошовій формі – це, зазвичай, спосіб легалізувати “чорні” прибутки. Чиновники часто вдаються до цього методу.

Наприклад, спеціаліст Мінприроди придбала квартиру за майже два мільйони отримавши 16 подарунків. Секретарю МЗС подарували вісім мільйонів. А у Полтаві подружжя держслужбовців отримало подарунків на понад мільйон.

Нагадаємо, Головний державний інспектор Державної фіскальної служби у Харківській області отримала подарунок у грошовій формі та придбала на ці кошти собі квартиру в Харкові, а інспектор ДФС отримала у подарунок 850 тисяч. Спеціаліст Держгеокадастру отримав у подарунок півмільйона.

Нагадаємо, Співробітнику Верховного Суду подарували 1,3 мільйона, а спеціаліст Нацкомфінпослуг отримала від батька у подарунок квартиру за два мільйони.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>