11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Порошенку вдалося зірвати інавгурацію Зеленського через КСУ

Сьогодні, 14 травня, судді Конституційного Суду України проголосували на закритому засіданні за звільнення голови КСУ, чим поставили під загрозу інавгурацію Зеленського.

Згідно постанови Верховної Ради України № 2227-IV, інавгурація Президента України проходить за участі голови Конституційного Суду, який повідомляє стосовно виконання новообраним Президентом України усіх конституційних вимог щодо несумісності з посадою Президента України та відсутності інших обставин, що унеможливлюють складення ним присяги, запрошує його до трибуни та вручає текст присяги Українському народові.

Раніше ІНФОРМАТОР повідомляв, що Адміністрація Президента та судді планують звільнення голов КСУ Станіслава Шевчука, для того, щоб відтягнути інавгурацію новобраного Президента через строки обрання нового голови КСУ.

Нагадаємо, ранком судді КСУ висловили недовіру, а Конституційний Суд України заявив, що голова суду Станіслав Шевчук протизаконно призначав собі радників.

Також судді Конституційного Суду України 14 травня обрали новим головою суду Наталію Шапталь. Про це повідомило Стране джерело в Конституційному Суді,  Станіслав Шевчук своїй сторінці Facebook назвав це рішення антиконституційним переворотом в інтересах Порошенка і планує звертатися до суду.

Невідомо, скільки знадобиться часу для того, щоб вирішити, чи відповідає рішення КС  Конституції України і хто є законним головою КСУ.

Раніше судді Конституційного Суду України запевняли, що з боку КСУ не буде жодних перешкод приведенню новообраного президента до присяги.

Також сьогодні депутат Олена Сотник заявила, що рішення КСУ можуть призвести до дестабілізації в державі та призвала Зеленського звернути увагу на тенденції, які відбуваються в КСУ.

Фото – Цензор.НЕТ

62 КОМЕНТАРІ

  1. Ой Петя, законы законами, но Высшие Законы ещё никто не отменял. Один из Высших Законов это Закон БУМЕРАНГА. Настигает при жизни…. Жди Петя…..

  2. Это уже подло, пан Порошенко! Ты уже и так много накосячил! Уйти по-людски не можешь! Ни один президент не уходил так мерзко!

  3. ІНФОРМАТОР Представники ЗМІ повинні всебічно висвітлювати новини, а не створювати необґрунтовані шокуючі новини, які не мають жодного підґрунтя! Голову звільнили, нового призначили, жодного зриву інавгурації! Цікаве ЗМІ, має бути чесне, прозоре і достовірне!!!!

  4. Ангеліна літвинова злясть – не порадник . Злитися треба що в такий час відбуваються такі дії. А сьогодня знову загинув військовий . Ви про це вже знаєте ?. От де треба злості вихід дати. Скільки ще повинно полягти військових?! Чому не працювати а продовжувати передвиборчі перегоні другої компанії – парламентської. ?.

  5. Он просто МОНСТР!!! ДО ЧЕГО ЖЕ ПОДЛЫЙ,ИЗВОРОТЛИВЫЙ, НАГЛЫЙ, БЕЗ МАКОВИНКИ СОВЕСТИ, СКОЛЬЗКИЙ, САМОУВЕРЕННЫЙ,ЖЕСТОКИЙ И МЕРЗКИЙ!! ДА УЙДИ ТЫ УЖЕ!!!! МЫ УЖЕ ЩАДЫХАЕИСЯ ОТ ТВОЕГО ПРИСУТСТВИЯ!!!ГЛАЗА НА ТЕБЯ НЕ СМОТРЯТ!!!

  6. Валерій Євчук Очень жаль,что эти конвульсии , могут закончиться очень плачевно! По-моему , он этого и добиваться!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>