7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Голові Конституційного суду Шевчуку висловили недовіру

Главі Конституційного суду Станіславу Шевчуку висловили недовіру.

Як повідомляє джерело «Главкома», за таке рішення проголосувала більшість суддів.

Спеціальне засідання, на якому судді КС розглянули висновок Постійної комісії з питань регламенту та етики, відбулося 14 травня. Головна інтрига цієї ситуації у тому, що саме голові Конституційного суду має складати присягу новий президент.

Раніше повідомлялося, що Станіслав Шевчук може втратити посаду не тільки голови Конституційного суду, але й судді КС через системні порушення.

Зокрема, у висновку Комісії, який вона направила для розгляду на сьогоднішнє спецзасідання судів, йдеться: «Комісія дійшла висновку про наявність підстав для звільнення Станіслава Шевчука з посади судді Конституційного суду у зв’язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим та системним нехтуванням своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді Конституційного суду та виявила його невідповідність займаній посаді. Допущені суддею і головою Конституційного суду Шевчуком порушення Конституції та законів України, а саме видання незаконних розпоряджень, політизації діяльності Конституційного суду та його голови, ігнорування прав суддів, порушення конституційних гарантій».

Сам Станіслав Шевчук 2 та 3 травня взяв відпустку.

Як відомо, голова Конституційного суду Станіслав Шевчук з початку року потрапив одразу у кілька скандальних історій. Зокрема, саме йому закидають відповідальність за скасування статті про незаконне збагачення. Крім того, одразу кілька суддів звинуватили Шевчука у системних порушеннях законодавства та дисципліни, що призводять до інституційної кризи КС.

Нагадаємо, журналісти ІНФОРМАТОРа розбиралися, як Порошенко намагається зірвати інавґурацію Зеленського за допомогою суддів Коституційного Суду України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>