11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Вимоги Ляшка переглянути меморандум з МВФ відповідають національним інтересам України, – експерт

Заклики Олега Ляшка до Володимира Зеленського ініціювати перегляд меморандуму з МВФ відповідають національним інтересам України.

Про це у коментарі виданню ІНФОРМАТОР сказав політичний експерт Мар’ян Ощановський.

«Що вимагає Ляшко? Він закликає президента скасувати постанову уряду про підвищення ціни на газ. Як відомо, МВФ вимагає підвищити ціну на газ до ринкової ціни. Але чи відповідає така вимога Фонду національним інтересам України? Є великі сумніви. Двадцять років тому Аргентина, фактично оголосивши дефолт і відмовившись від співпраці з МВФ, виходила з кризи завдяки жорсткій регуляції цін, зокрема діяла заборона на підвищення тарифів на комунальні послуги. Натомість, нам МВФ пропонує підвищувати вартість комунальних послуг, що погіршує і без того складну соціально-економічну ситуацію в країні», – сказав він.

Також експерт вважає обґрунтованою вимогу лідера Радикальної партії не допустити впровадження ринку землі, чим скористаються латифундисти та іноземні інвестори.

«Наші так звані партнери зацікавлені, щоби Україна залишалася їхнім сировинним придатком, а українська економіка розвивалася куди повільнішими темпами, ніж їхня. Тому МВФ ставить вимогу, щоби в Україні якнайшвидше запрацював ринок землі. Коли він запрацює, іноземні інвестори скуплять українську землю, щоб вирощувати на ній сировинну продукцію, яку експортуватимуть в свої країни», – наголосив він.

Нагадаємо, раніше Олег Ляшко закликав Володимира Зеленського «послати МВФ у три чорти», як його герой з серіалу.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>