8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

МВФ забирає в України шанс на економічний розвиток, – Ляшко

Відстоювати національні інтереси українців, а не сліпо виконувати вимоги міжнародних кредиторів закликав Володимира Зеленського Олег Ляшко з трибуни парламенту. Зокрема, скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ для українців, яке є частиною угоди з МВФ.

Про це пише прес-служба РПЛ.

«Сьогодні у Європі за останні три роки ціна на газ найнижча, а в Україні ціну на газ піднімають на вимогу МВФ. Це доказ того, що вартість газу для українців не справедлива і не ринкова. Сліпе виконання меморандуму з МВФ привело країну до межі дефолту, підвищення цін на газ, зупинки промислових підприємств і масової бідності українців. І замість того, щоб переглянути цей меморандум, президент Зеленський зустрічається з місією МВФ і розповідає, що буде продовжувати ту ж політику, яку проводив його попередник президент Порошенко. У фільмі «Слуга народу» герой Зеленського послав МВФ, а президент Зеленський навпаки продовжує виконувати ці «драконівські» вимоги, які забирають в України шанс на економічний розвиток», – зауважив Ляшко.

Лідер РПЛ дав настанови Володимиру Зеленському, що він має обговорювати під час свого першого візиту до Брюсселю у якості новообраного президента.

«Народ обговорює – полетить Зеленський в Брюссель в економ- чи бізнес-класі. Та байдуже, хоч в багажному відділенні чи на мітлі. Важливо, про що він там говоритиме. А має він говорити про продовження санкцій проти Росії за агресію в Україні, про перегляд торгівельної частини угоди про асоціацію з ЄС, щоб скасувати принизливі квоти для наших сільгоспвиробників, про об’єднання зусиль для протидії будівництва «Північного потоку-2», який позбавляє Україну трьох мільярдів доларів валютної виручки щороку і статусу транзитера, що загрожує не тільки енергетичній безпеці, а національній безпеці України. Ми дуже сподіваємося, що саме національні інтереси країни Зеленський буде відстоювати у Брюсселі», – підсумував Ляшко.

Раніше Ляшко закликав Зеленського “послати МВФ у три чорти”, як його герой з серіалу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>