3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Трамп схвалив кібероперацію проти Ірану, — ЗМІ

Президент США Дональд Трамп схвалив кібероперацію на комп’ютерні системи Ірану, які використовуються для управління запусками ракет.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на джерела.

Пентагон пропонував провести її після інциденту з танкерами в Оманській затоці. Газета зазначає, що розробка операції розпочалася раніше і могла зайняти від тижня до одного місяця.

Операція проти Корпусу вартових ісламської революції (елітне іранське військово-політичне формування) координувалася з Центральним командуванням США, військовою організацією, що діє на всьому Близькому Сході.

«Ця операція накладає витрати на зростаючу іранську кіберзагрозу, але також слугує для захисту військово-морського флоту Сполучених Штатів і морських операцій в Ормузькій протоці», — сказав Томас Боссерт, колишній високопоставлений чиновник Білого дому з кібербезпеки в адміністрації Трампа.

Нагадаємо, напад на два нафтові танкери стався 13 червня, коли кораблі перебували в нейтральних водах між Іраном і кількома країнами Перської затоки.

Сполучені Штати Америки звинуватили у нападі Іран і відправили в район Оманської затоки есмінець USS Mason. Пізніше міністерство закордонних справ Великої Британії також поклало на Іран відповідальність за інциденти із танкерами в Оманській затоці. Наслідний принц Саудівської Аравії слідом за США та Великобританією звинуватив Іран в атаці на танкери.

Це вже другий напад на танкери в Перській затоці за останній місяць. 12 травня поряд із територіальними водами ОАЕ невідомі напали на два саудівських нафтових танкери, танкер з Об’єднаних Арабських Еміратів і танкер зі Норвегії. Це сталося після того, як Іран погрожував перекрити Ормузьку протоку.

Відповідальність за той напад досі ніхто на себе не взяв. Влада Саудівської Аравії і США звинувачувала в ньому Іран, але іранська влада заперечувала причетність до цих дій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>