19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Наслідний принц Саудівської Аравії слідом за США та Великобританією звинуватив Іран в атаці на танкери

До атак на два нафтові танкери в Оманській затоці причетна Ісламська Республіка Іран, вважає наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд.

В інтерв’ю газеті Asharq al-Awsat він також звинуватив Тегеран в підтримці терористів, які атакували аеропорт Абха в Саудівській Аравії, — передає Громадське.

«Це підкреслює важливість наших вимог з боку міжнародного співтовариства зайняти тверду позицію проти режиму, що підтримує тероризм і поширює вбивства і руйнування протягом останніх десятиліть не тільки у регіоні, але і в світі», — сказав принц.

На його думку, іранська влада не надала належної поваги до візиту прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе в Тегеран і «відповіли на його зусилля нападом на два танкери, один з яких був японським».

Нагадаємо, напад на два нафтові танкери стався 13 червня, коли кораблі перебували в нейтральних водах між Іраном і кількома країнами Перської затоки.

Сполучені Штати Америки звинуватили у напад Іран і відправили в район Оманської затоки есмінець USS Mason. Пізніше міністерство закордонних справ Великої Британії також поклало на Іран відповідальність за інциденти із танкерами в Оманській затоці.

Це вже другий напад на танкери в Перській затоці за останній місяць. 12 травня поряд із територіальними водами ОАЕ невідомі напали на два саудівських нафтових танкери, танкер з Об’єднаних Арабських Еміратів і танкер зі Норвегії. Це сталося після того, як Іран погрожував перекрити Ормузьку протоку.

Відповідальність за той напад досі ніхто на себе не взяв. Влада Саудівської Аравії і США звинувачувала в ньому Іран, але іранська влада заперечувала причетність до цих дій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>