9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Супрун пояснила, де Зеленський та Порошенко мають здавати аналізи

Поки Володимир Зеленський із Петром Порошенком сперечаються, де краще здавати аналізи, Уляна Супрун наголосила, що існує не так багато лабораторій, котрі можуть дати правдиву оцінку результатів. В Україні найбільш сучасне обладнання для цього є лише в антидопінговому центрі олімпійського комітету.

У суперечку про найбільш надійну лабораторію, де кандидати могли б перевіритися на вживання алкоголю та наркотиків, вступила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. За її словами, сьогодні є не так багато лабораторій, котрі мають можливість дати максимально правдиву оцінку результатів, – передає Оpinion.

«Парадоксально, але якими б руйнівними для нашого організму не були наркотичні речовини, їх не так легко виявити, як здається на перший погляд. Ось чому спортсмени або ж особи, що скоїли злочин, проходять ретельні обстеження та здають біологічні рідини до спеціальних лабораторій.

Для ґрунтовного аналізу необхідне специфічне обладнання, яке діє за зовсім іншим методом. Це має бути тривалий процес дослідження (2-3 дні) на основі аналітичної хімії. А саме: хромато-масс-спектометрія. Все інше, наприклад, тест-смужки, що обіцяють результат за 15 хвилин, не є достовірним показником.

В Україні є не так багато лабораторій, що можуть зробити таке дослідження. Ще менше – гарантувати, що воно буде проведене якісно. Найбільш сучасне обладнання для цього є лише в антидопінговому центрі олімпійського комітету. Саме вони регулярно працюють зі спортсменами задля визначення, чи вживають вони заборонені речовини», – запевнила Супрун.

Нагадаємо, 3 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський покликав Петра Порошенка на дебати перед другим туром президентських виборів і дав йому 24 години на рішення. Зеленський наголосив, що дебати мають відбутися на НСК «Олімпійський», у присутності усіх охочих журналістів і каналів.

Спочатку в БПП відповіли, що Петро Порошенко не буде влаштовувати дебати з Зеленським. Згодом Порошенко записав відеозвезрення, у якому погодився на дебати.

Сьогодні, 4 квітня, Володимир Зеленський запропонував Юлії Тимошенко бути незалежним арбітром і ведучою його дебатів з Петром Порошенком. У Тимошенко вже відповіли на пропозицію Зеленського.

У БПП вважають, що вимога про стадіон і звернення Зеленського до Тимошенко – це спроба уникнути дебатів.

Вдень 4 квітня спікер виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент зранку 5 квітня чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону «Олімпійський» в Києві для здачі всіх аналізів. Після цього біля спортивного комплексу з’явилися десятки силовиків, які не пояснили мети свого перебування там.

Відтак представник штабу Зеленського Дмитро Разумков заявив: «Сьогодні виникає багато питань у зв’язку з тим, що таке сильне оточення, чи не хочуть якусь інформацію приховати від суспільства?» Разумков додав, що Зеленський здасть аналізи 5 квітня в «незалежній лабораторії».

47 КОМЕНТАРІ

  1. Лицо Здоровой Нации????!Мы Так Хотим Выглядеть ?В Свои Года?Это Лицо Нашей Медицины? К такому доктору только в морг.(я его просто не увижу )

  2. Ульяна скажет пети и вове ,пописать на забор и станет он в вдвоём писать на забор оставит, писать на забор но было поздно забор уплыл на нём петруха, и вован, ????

  3. Супрун, я завагітніла від усього цього бруду… Де мені здати аналізи і ще , чи можна мені їсти ківі та пити рожевий чай??? Бо без тебе я цього ніколи не дізнаюсь…

  4. В тебе взагалі мозоку не п’є, то де ти робитимеш на відсутність мозку аналіз?!!! Тварюка, проклята народом України!!! За грати пожиттєво з повною конфіскацією майна до сьомого коліна!!!!

  5. Театр Петиного Абсурда-да! Новости. Супруниха гонит тупую пургу! Пиши Петруччио письмо на Мальдивы? Может там какать? Ю будет котролировать) как арбитр над схваткой)

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>