11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Саакашвілі дозволили брати участь у дострокових виборах в Раду

Печерський районний суд Києва дозволив лідеру партії «Рух нових сил» Міхеїлу Саакашвілі балотуватися у народні депутати на дострокових парламентських виборах. 

Суд підтвердив факт п’ятирічного проживання в Україні, що є необхідною умовою для участі у виборах.

«Суд виніс справедливе рішення щодо моєї можливості брати участь у парламентських виборах. Ще на крок ближче до перемоги», – написав Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook.

Саакашвілі був відсутній в Україні з лютого 2018 до травня 2019 року (коли був видворений з країни). За законом, в народні депутати можуть балотуватися тільки ті громадяни України, які постійно проживали на її території протягом останніх п’яти років перед виборами.

Нагадаємо, 28 травня президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство, а 29 травня він повернувся в Україну.

Саакашвілі заявив, що не має жодних політичних амбіцій, а вже наступного дня стало відомо, що його політична партія «Рух нових сил» балотуватиметься на дострокових виборах у парламент, які відбудуться 21 липня 2019 року.

Міський голова Києва Віталій Кличко запропонував Саакашвілі стати головою партії «УДАР», однак він відмовився приєднатися до партії мера Києва. Саакашвілі пояснив, що його підписники у соцмрежах висловилися проти такого союзу. Окрім того, Саакашвілі несподівано з’явився на з’їзді «Самопомочі», проте він заявив, що не балотуватиметься у парламент від цієї політсили, і висловив підтримку «Самопомочі» на парламентських виборах.

Згодом Саакашвілі заявив, що «Рух нових сил» йде на вибори до Верховної Ради самостійно. За словами Саакашвілі, його партія відрізняється від інших «і ідеями, і драйвом, і енергією».

Гриценко запитав у своїх підписників у Facebook про доцільність об’єднання його політсили із «Рухом нових сил». Водночас Саакашвілі також радився із підписниками щодо об’єднання з Гриценком.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>