9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ролики Зеленського і Порошенка про дебати можуть бути незаконною агітацією, – ЦВК

Дискусії між кандидатами у президенти Володимиром Зеленським та Петром Порошенком щодо дебатів можуть бути сприйняті як передвиборна агітація, що заборонена до призначення дати другого туру виборів.

Про це повідомили у Центральній виборчій комісії, – передає Громадське.

Агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після призначення повторного голосування, і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем повторного голосування. Повторне голосування ЦВК станом на 4 квітня не оголосила.

«Тому до встановлення ЦВК результатів голосування у день виборів президента проведення передвиборної агітації у будь-яких її формах є грубим порушенням вимог закону. Дискусії між субʼєктами виборчого процесу щодо місця та умов проведення теледебатів можуть бути сприйняті як передвиборна агітація», – заявили у Центрвиборчкомі.

У ЦВК закликали всіх суб’єктів виборчого процесу, телерадіокомпанії, громадські організації та експертів на даному етапі не маніпулювати суспільною думкою щодо проведення теледебатів.

Нагадаємо, 3 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський покликав Петра Порошенка на дебати перед другим туром президентських виборів і дав йому 24 години на рішення. Зеленський наголосив, що дебати мають відбутися на НСК «Олімпійський», у присутності усіх охочих журналістів і каналів.

Спочатку в БПП відповіли, що Петро Порошенко не буде влаштовувати дебати з Зеленським. Згодом Порошенко записав відеозвезрення, у якому погодився на дебати.

Сьогодні, 4 квітня, Володимир Зеленський запропонував Юлії Тимошенко бути незалежним арбітром і ведучою його дебатів з Петром Порошенком. У Тимошенко вже відповіли на пропозицію Зеленського.

У БПП вважають, що вимога про стадіон і звернення Зеленського до Тимошенко – це спроба уникнути дебатів.

Вдень 4 квітня спікер виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент зранку 5 квітня чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону «Олімпійський» в Києві для здачі всіх аналізів. Після цього біля спортивного комплексу з’явилися десятки силовиків, які не пояснили мети свого перебування там.

Відтак представник штабу Зеленського Дмитро Разумков заявив: «Сьогодні виникає багато питань у зв’язку з тим, що таке сильне оточення, чи не хочуть якусь інформацію приховати від суспільства?» Разумков додав, що Зеленський здасть аналізи 5 квітня в «незалежній лабораторії».

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>