19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Поліція застосувала газ проти учасників нового протесту у Гонконзі

Вчора, 13 липня, у Гонконзі розпочалася нова хвиля протестів проти торговців з материкового Китаю, що не сплачують податки. Сьогодні масові демонстрації продовжилися та переросли у сутички з поліцією. 

Про це повідовляє Associated Press.

Обурення мешканців китайської автономії викликало те, що туристи з решти території Китаю приїжджають до міста Ша-Тінь, що належить до регіону Гонконга, та закуповують великі обсяги товарів, які потім перепродають у інших регіонах КНР.

Учасники акції тримали плакати з гаслом «Забезпечте дотримання закону, зупиніть транскордонних спекулянтів».

13 липня акція переважно була мирною, але згодом переросла у заворушення. Поліція застосувала спецзасоби, щоби розігнати натовп, який складався переважно з молоді. Ці протестувальники вважають, що мирні демонстрації не змогли змінити ситуацію.

Попри розгін, 14 липня акції продовжилися, їхні учасники вважають, що «шопінг-туристи» є причиною безладу в місті Ша-Тінь.

Нагадаємо, 12 червня, в Гонконзі багатотисячний натовп протестуючих направився до будівлі парламенту, де мало розпочатися обговорення законодавчої ініціативи про екстрадицію. У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ, водомети і гумові кулі.

7 липня у Гонконзі знову поновилися протести проти поправок до закону про екстрадицію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>