19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Підтвердився інсайд Інформатора: «НФ» покинув коаліцію

Фракція «Народного фронту» вийшла з парламентської коаліції. Про плани «НФ» вийти з коаліції, щоби не допустити розпуску ВРУ Володимиром Зеленським ІНФОРМАТОР писав ще 24 квітня.

Сьогодні вранці стало відомо, що члени «НФ» на засіданні фракції одноголосно проголосували за вихід з парламентської коаліції.

Як тільки розпочалося засідання Ради, інформація підтвердилася. Керівник фракції «НФ» Максим Бурбак заявив з парламентської трибуни, що його фракція покидає коаліцію.

В такий спосіб «Народний фронт» сподівається не допусти розпуску ВРУ новообраним президентом Володимиром Зеленським. Після розпаду коаліції парламент має 30 днів на формування нової. Якщо коаліція не буде сформована, можливість розпустити парламент в президента з’явиться лише після 17 червня, але тоді Зеленський вже не зможе видати указ про припинення повноважень ВРУ, оскільки Конституція забороняє розпускати парламент за півроку до кінця каденції чинної Ради, вважають у «НФ».

Про наміри партії Арсенія Яценюка покинути коаліцію більшість ЗМІ повідомили вчора ввечері. Натомість, ІНФОРМАТОР ще 24 квітня писав, що «Народний фронт» планує вийти з коаліції, аби не допустити розпуску парламенту Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, ІНФОРМАТОРу стали відомі плани Зеленського після інавгурації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>