9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Підозрювані у вбивстві 5-річного хлопчика поліцейські відмовилися свідчити й проходити тести на алкоголь

Підозрювані у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова поліцейські Володимир Петровець та Іван Приходько відмовилися свідчити й проходити тести на алкоголь та сліди пороху.

Про це сказали адвокати арештованих поліцейських, — передає Українська правда.

Адвокат Володимира Петровця Андрій Козацький зазначив, що його клієнт відмовився свідчити, щоб його показання правоохоронці не використали проти його близьких.

Адвокат Івана Приходька Андрій Чичиркин також повідомив, що його клієнт відмовився свідчити.

«Станом на 31 травня відмовився від дачі показань мій підзахисний, коли ще не був моїм клієнтом, а після того навіть і не пропонували більше», — сказав він.

Також обидва адвокати додали, що Петровець і Приходько відмовилися проходити огляд на наявність слідів пороху (освідування) і здавати біологічні зразки.

«Щоб провести освідування і взяти біологічні зразки, потрібно пройти певну процесуальну процедуру, потрібна постанова прокурора, повинно бути складено протокол і повинні бути добровільна згода обстежуваної особи. Документів у прокурора і слідчого не було. Намагались йому запропонувати без моєї присутності, але він не міг зі мною проконсультуватися і вирішити самостійно, чи проходити це дослідження», — сказав захисник Петровця.

Також адвокати зазначили, що їхні підзахисні не визнають своєї провини і оскаржуватимуть арешт підозрюваних після того, як побачать повний текст рішення судді.

Захисники патрульних додали, що оскаржуватимуть рішення через «відсутність обґрунтованої підозри».

«Є два підозрюваних, одна куля і одне людське життя. У когось з учасників у будь-якому разі підозра необґрунтована. А в кого — це повинна сказати сторона обвинувачення», — пояснив Чичиркин.

Нагадаємо, 3 червня стало відомо, що 5-річний хлопчик, якого, за даними слідства, поранили патрульні поліцейські у Переяславі-Хмельницькому на Київщині, помер у лікарні. Підозрюваний у вбивстві дитини поліцейський Приходько заперечує провину.

Керівник поліції Київщини подав у відставку через вбивство поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова. Голова Нацполіції Князев вибачився перед родичами загиблого хлопчика.

4 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>