10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

“Незалежне і нове обличчя?”: українці розказали, чому голосуватимуть за Зеленського

Українці розповіли, чому голосуватимуть за Володимира Зеленського на президентських виборах.

ІНФОРМАТОР дослідив соціологію, яку у Facebook виклала група “Підписздєсь”, передає Євген Магда.

Людей, які збираються голосувати за Володимира Зеленського, попросили обрати не більше двох варіантів, чому обиратимуть саме шоумена.

Дослідження проводив Київський міжнародний інститут соціології

Більшість опитаних людей голосуватиме за Володимира Зеленського через те, що вважають його людиною з-поза чинної системи, “нове обличчя” в політиці. Більше половини опитаних (54.4%) називають ці якості головними у Зеленського.

Довгий час шоумен Зеленський був дотичний до політики лише пародійними сценками на державних діячів у рамках “Кварталу 95”, аж поки наприкінці 2015 року не вийшов серіал “Слуга народу”. Згодом була зареєстрована одноіменна партія, її керівником став голова ТОВ “95 квартал” і ТОВ “Студія Квартал-95” Іван Баканов. В інтерв’ю “УП” Зеленський інтерв’ю, що роздумував про похід у президенти близько року, а остаточне рішення прийняв восени.

Широкому загалу плани коміка стали відомі в новорічну ніч в ефірі телеканалу “1+1”. Тоді він оголосив, що йде на президентські вибори і привітав українців з Новим роком. Виступ Порошенка показали вже після півночі.

Другим аргументом вибрати Зеленського опитані вважають його чесність та незалежність від олігархів (29.8%).

З появою перших повідомлень про політичні амбіції Зеленського, його відразу почали називати протеже Ігоря Коломойського. Як доказ цього зазначали, що саме у випусках новин на “1+1” почали розповідати про політичні плани коміка. І найголовніше – саме там була зроблена заява про намір йти президенти.

Журналістам також вдалося зафільмувати приїзд Зеленського на святкування ювілею олігарха в Женеві у квітні 2018 року і помітити, що шоумен пересувається в супроводі автівки компанії з бізнес-групи “Приват”.

Відносини з Коломойським шоумен називає винятково “робочими”.

8 лютого у Львові під час акції протесту учасників бойових дій проти участі “клоунів” в президентській кампанії, кандидата в президенти Володимира Зеленського супроводжував охоронець Ігоря Коломойського.

https://www.facebook.com/yevhen.mahda/posts/2020808157974235?__xts__[0]=68.ARA_HINKZASPQnJYHZDw76HtAvR3tvPJZb6l_ksWap3MozfDhV3p6kVgQIgVAEzlHx7i8tiyxQ7wgvruW1g4vKeZ5LR6kMrFbJx9EPBgnJuyhmdhiXJ52YJ5HKlJYKZ2zgKhQ-XCCp3ZOBG51T4sav0d1u7YgS9BGMo2KjEWKsWO3KCRNUkdVN3WRok1DbaUq6wzRoiSuUun16jfgN44TuAkEaAEbGUrP5PwAOD2MeORLNTrCF5cmOnXhue6bXsVQ45JXoep20DK0jOycJIkUwMVdgbukh7jLFpXzz5zuPE_A0ln4zZm8fLFEGXjO9XXJuF7oekl7Yet0Bx3c0ajXiAV&__tn__=-R

Раніше Ігор Коломойський запевняв, що не причетний до можливої ​​участі актора і співзасновника “Студії Квартал 95” Володимира Зеленського в президентській кампанії.

Майже такий ж відсоток опитаних (24.9%) заявляє, що поділяють його погляди і політичну програму.

Як тільки Зеленський заявив про намір йти в президенти, українці почали поширювати в соціальних мережах звернення шоумена до російського президента Володимира Путіна, де він називав Україну та РФ “братніми народами”.

Уважаемый Владимир Владимирович, не допустите со своей стороны даже намека на военный конфликт, потому что Россия и Украина, мы действительно братские народы. Мы одного цвета, у нас одинаковая кровь, мы все друг друга понимаем независимо от языка. Я могу вас умолять на коленях, но не ставьте на колени наш народ“, – казав Зеленський в ефірі “1+1” в березні 2014 року.

У січні 2019 року журналісти розшукали російські компанії “Вайсберг Пікчерс”, “Платінумфільм” і “Грін Філмс”, які виробляють відео-, теле- і кінопродукцію в РФ. Усі вони належать кіпрській компанії “Green Family LTD”, яка є співзасновником ТОВ “Квартал-95” в Україні. Окрім Зеленського, бенефіціарами компанії вказані його бізнес-партнери Андрій Яковлев, Борис і Сергій Шефіри, а також соратник Ігоря Коломойського Тимур Міндіч.

У березні 2014 року заявляв, що жителі Криму та Сходу України повинні мати “законні підстави” для того, аби мати змогу спілкуватись російською мовою.

Если на Востоке и в Крыму люди хотят говорить по-русски – отцепитесь, отстаньте от них, на законном основании дайте им говорить по-русски. Язык никогда не будет делить нашу родную страну“, – казав Зеленський.

Трохи менше людей підтримують його ідею народовладдя – ухвалення ключових рішень за допомогою референдумів (20.1%).

За його політичною програмою закон передбачається пункт “Про народовладдя” – владі будуть ставити завдання через референдум.

Ще (16.7%) опитаних називають сильною стороною Зеленського демонстрацію серйозності його намірів.

Нагадаємо, що нещодавно кандидат в президенти України Володимир Зеленський в своєму відеозверненні назвав українців клоунами.

А трохи раніше він запропонував українцям попрацювати двірниками.

(8.8%) опитаних голосуватимуть за шоумена Володимира Зеленського “на зло” нинішнім політикам.

Ми досліджували, що кандидат у президенти Володимир Зеленський не демонструє бажання бути відкритим для преси.

Найменш важливим опитувані вважають кампанію цькування, яку розгорнули проти нього (6.1%), а також його акторську майстерність у серіалі “Слуги народу” також (6.1%).

Комітет виборців України закликав кандидата в Президенти Володимира Зеленського оплатити з виборчого фонду трансляцію фільму “Слуга народу 3”, бо вбачає у показі відеофільму передвиборну агітацію на користь кандидата.

Крым цього, у двох містах Одеської області 6 і 7 лютого відбулися концерти гумористичного шоу “Ліга сміху”, де сталася незаконна агітація за кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Блогер Олександр Краковецький опублікував у Facebook фотографії, якими продемонстрував різкий контраст між Володимиром Зеленським у житті та в кіно. У фільмі “Слуга народу” Зеленський їздить на велосипеді і ввічливо відповідає на запитання представників ЗМІ. У житті Зеленський їздить на дорогому Range Rover, у який ховається від незручних питань журналістів.

Нет описания фото.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що дослідили молодий електорат Зеленського, який скаржиться на бідність і водночас мандрує світами.

4 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>