10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Зеленський є власником трьох кінокомпаній в Росії, – журналісти

Коміку та шоумену Володимиру Зеленському, який заявив про намір балотуватися у президенти України, належать три кіно-компанії, що зареєстровані у Росії.

Компанії належать Зеленському та його бізнес-партнерам через кіпрську фірму, – про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

В інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону 25 грудня 2018 року Володимир Зеленський сказав, що у Москві дійсно функціонував офіс однієї з його компанії, але він припинив діяльність у 2014 році.

«Компанія з виробництва комерційного кіно і телесеріалів. Ця компанія працювала, у нас був офіс в Москві. Це все було до 2014 року. Ми закрили бізнес, який приносив дуже багато… плоди реальні», – сказав Зеленський.

«Схеми» зазначають, що йдеться про російський філіал «Кварталу» – «Квартал Сінема», ця компанія справді в процесі ліквідації.

Водночас журналісти з’ясували, що у Росії функціонують три компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм, та належать Зеленському та його партнерам. Йдеться про компанії «Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» та «Грин Филмс» – кіпрська компанія Green Family LTD є засновником усіх трьох.

Крім того, Green Family LTD – співзасновниця ТОВ «Квартал 95» в Україні. Кінцевими бенефіціарами кіпрської компанії вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри і соратник олігарха Ігоря Коломойського – Тімур Міндіч.

Зазначається, що компанії «Вайсберг Пикчерс» та «Платинумфильм» хоч і володіють активами, які оцінюються у сотні тисяч рублів, утім, їхню діяльність не можна назвати успішною.

«А ось у кінокомпанії «Грин Филмс» ситуація краща. Так, згідно з даними Росстату, розмір грошових надходжень на рахунки фірми Зеленського в Росії становив: у 2014 році понад 340 мільйонів рублів, у 2015 році понад 208 мільйонів, у 2016 році більше ніж 123 мільйони», – йдеться у розслідуванні.

У 2017 році компанія заробила майже 180 мільйонів: серед них від оренди, роялті, ліцензійних платежів – близько 143 мільйонів рублів. ​Загалом надходження на рахунки цієї кінокомпанії Зеленського та партнерів у Росії з 2014 до кінця 2017 року склали близько 13 мільйонів доларів або більше 350 мільйонів гривень за нинішнім курсом.

Окрім того, у розслідуванні йдеться, що компанія «Грин Филмс» взяла участь та успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання державного фінансування з бюджету Росії.

Володимир Зеленський заявляв, що його останній фільм у Росії «кварталівці» знімали у 2012 році і показали у 2014-му, а після того закрили бізнес.

Однак, використавши російський реєстр прокатних посвідчень кінострічок, журналісти з’ясували, що після нього посвідчення в Росії отримали ще три фільми: у 2015-му «Між нами дівчатами» і «Петля Нестерова», а у 2016-му «8 кращих побачень».

«Усі ці фільми спродюсувала російська компанія «Грин Филмс», за якою стоїть кіпрська офшорка, записана на Володимира Зеленського і його партнерів», – наголосили журналісти.

Журналісти «Схем» спробували запитати у Зеленського про діяльність його кінобізнесу в Росії, однак він не надав конкретної інформації з цього приводу.

Згодом у прес-службі Зеленського журналістам повідомили: «Протягом багатьох років Володимир Зеленський будував міжнародний бізнес у галузі виробництва аудiовiзуального контенту, тому є і компанії, є і нерухомість, і інші активи, і не тільки в зазначених вами юрисдикціях; є і в Італії, і в Великій Британії тощо… Студія «Квартал 95», усвідомлюючи ситуацію, сьогодні ніяких продуктів на території Російської Федерації не виробляє».

Нагадаємо, раніше письменниця Лариса Ніцой висловилася стосовно кандидатури Зеленського. Український історик та директор Українського інституту національної пам’яті Bолодимир B’ятрович назвав шоумена, а тепер і політика Bолодимира Зеленського «лялькою».

13 КОМЕНТАРІ

  1. Все равно он лучше попередников,у них тоже много чего есть не только в России,но и в сочувствующих странах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>