9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

“Частина плану по знищенню України”: користувачі соцмереж обурені проведенням телемосту з Росією

Однією з найрезонансніших тем останніх днів став анонс проросійським телеканалом NewsOne телемосту з Російською Федерацією. Користувачі соцмереж обурилися діями телеканалу на шостий рік війни з Росією.

Сьогодні після декількох акцій під NewsOne та Адміністрацією президента дирекція телеканалу вирішила скасувати телеміст під приводом загрози життя та здоров’я журналістам.

ІНФОРМАТОР зібрав для вас підбірку реакцій громадських активістів, волонтерів та політиків на анонсований телеканалом NewsOne телеміст.

Журналістка Еспресо Мирослава Барчук вважає, що у Зеленського не припускають інших мотивів обурюватись телемостом або протестувати проти нього, окрім як політтехнологічного. 

“Отже людські почуття справедливості, патріотизму, гідності – це просто механізми, шнурочки, з допомогою яких політики управляють суспільством, ділять, об”єднують, примушують голосувати й так далі. У картині світу Зеленського так і є. В цьому світі нема логіки цінностей. Справедливості. Почуття національної гідності. Ні, там є технологія управління масою, в цій логіці вони й роблять цю абсолютно щиру заяву. А в якій же ще?”, – пише вона.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2422453764484966&id=100001610979982

Журналіст Віталій Портніков пише, що обрання президентом країни недосвідченого шоумена, який взагалі не розуміє, де він знаходиться і які сили проти його країни задіяні — тільки частина цього зловісного плану по знищенню України.

“Тому що керівництва, яке здатне зрозуміти, що відбувається з країною, просто не існує. Є випадкові люди, впевнені, що політика — це шоу і розмови про боротьбу з корупцією. І є жадібні олігархи, які думають, як примножити статки на тлі загальної розгубленості. І є українці, які самі вибрали собі таку долю. Всі ці розмови про мотиви голосування, протест проти влади, “нові обличчя” і інша лабуда, яку продовжують повторювати проросійські пропагандисти і просто міські божевільні є цікавими виключно для підручників історії. Всім же цікаво знати, чому зникли етруски або вестготти. А для реального нашого життя важливо розуміти інше — український народ опинився в капкані у Володимира Путіна і російських спецслужб. І вирватися з цієї пастки він зможе тільки з кров’ю”, – пише публіцист.

https://www.facebook.com/portnikov/posts/2867679703258411

Громадський активіст Максим Зайченко написав, після ультиматуму націоналістів власники каналу, злякавшись акцій протесту, скасували телеміст.

“Це наша невелика перемога. Але робити вигляд ніби нічого не відбулося ми не дозволимо – п’ята колона Кремля не зникла з України та продовжуватиме окупацію інформпростору нашої держави. Саме тому ми вимагаємо від влади дієвих кроків щодо ворога: арешту зрадника Медведчука та закриття телеканалу “NewsOne”, – пише активіст.

https://www.facebook.com/maxon.azov/posts/681945508894811?__xts__[0]=68.ARCzsbLZjsZuoDuR-iV9iRsciqrzI0Sga8AGZW597bbj52K2oX21-Yd2Kz7m7kTwUs1yFBz_zQL3n8N6B1xZCoSEzUPb5cOrVe95V2VA7SNQ_5IiMWZk5dWKB6sQAs5tz9lk3RbScFu-RiEsnbbIfSskuIsuayZCPCT2pJyA1cNEU7kBlywOCn0SCAUmgdxV-b5jhGITTcZ1V0qv5C-wvVa2Ob5rTmCfmSwIbU2q9ODB83iolGnYlbmETAWvlqNaQJ_x9rzp-O8hHOhgFGZrRxoxG6j4-QYsSiM&__tn__=-R

Співак та лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук назвав телеміст телеміною.

“Інформаційна окупація України – така ж загрозлива перспектива, як і окупація територій. Ми звертаємося до Ради національної безпеки та оборони, до Служби безпеки України та до Президента України з закликом дати належну правову та політичну оцінку таким діям власників каналу NewsOne та медіахолдингу “Новини”, спрямованим на підрив національного суверенітету України. Те, як зараз використовуються придбані проросійськими політиками телеканали, ще раз засвідчує: треба заборонити олігархам використовувати інформаційне мовлення у своїх пропагандистських цілях. Медіа потрібно гарантувати незалежність редакційної політики від власника”, – повідомляє прес-служба партії Голос.

https://www.facebook.com/sviatoslav.vakarchuk/photos/a.658126794311088/1192194807570948/?type=3&theater

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко звернувся до президента Володимира Зеленського з закликом очистити інформаційний простір від впливу Кремля.

“Володимир Зеленський, зробіть нарешті те, що не зробив партнер Медведчука Порошенко — зберіть РНБО й очистіть інформаційний простір від впливу Кремля. А Нацрада з ТБ куди язик засунула? Кум Путіна не може і не буде впливати на інформаційну політику України. Якщо цього не зробить Зеленський – зроблять українці!”, – написав політик.

https://www.facebook.com/O.Liashko/posts/2262985327103385

Генеральний прокурор України Юрій Луценко зареєстрував сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України.

“У зв‘язку з намірами телеканалу “Ньюз — Ван” провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України. Причетні — від власника каналу до ведучого, що оприлюднив анонс — викликані на допит. Готується подання до суду про арешт активів”, – написав він.

https://www.facebook.com/LlutsenkoYuri/posts/1227674444098395

У минулому журналістка телеканалу “ЗІК” Тетяна Даниленко написала на своїй сторінці у Facebook, що відсутність адекватної реакції офіційної влади на телеміст забороненого в Україні російського федерального каналу з формально українським каналом — передавання рішення в руки вулиці.

“І вулиця — це не обов’язково відомі активісти, націоналісти, партії. Навіть найрадикальніші партії, які йдуть до парламенту, не будуть палити канали чи погрожувати їм силою. Але в країні щонайменше 300 тис. людей, які пройшли війну. Кілька мільйонів відчули війну на своїй шкурі, втративши близьких, майно, здоров‘я. Серед цих людей обов’язково знайдеться хтось, хто відповість замість влади”, – пише вона.

https://www.facebook.com/tdanylenko/posts/2422544774470950

https://www.facebook.com/tdanylenko/posts/2423521881039906

Громадський активіст Руслан Хаврюта саркастично висловився щодо можливого сценарію телемосту:

“А я б дозволив цей телеміст. От уявіть, збирається все лайно з обох сторін, “Добрий вєчєр”, “Здрастє”, “Как діла?”, “Ой, с вам і уже луччє” і тут в студію заходить спецназ СБУ і кладе всіх мордяками в підлогу. Жорстко так кладе. Голові каналу навіть прикладом ніс ламають. І все це винтилово транслюється на рашку. Там всі трохи в шоці, “Что праісходіт?”, в прямому ефірі Медведчука в браслетах виводять зі студії. А в кінці командир спецназу підходить до камери і прямо в неї каже: І так буде з кожним. Приємного вечора. Путін – хуйло. І білий шум. Трансляція канала припиняється. Ну, щоб драматургія була”, – пишет он.

https://www.facebook.com/ruslan.khavriuta/posts/10216678196321650

Громадська активістка Марина Мізаєва вважає, що ініціатива українофобського каналу Віктора Медведчука NewsOne та Росія24 – це ще один інформаційний вистріл по нас у той час, коли у мережах рясніє відео з прес-конференції за участі зарядженого президента Зеленського.

“Віктор Медведчук, давай “поговорим” про Стуса і Литвина? Чи будемо говорити про загиблих українців на Донбасі? Про присутність російських військ в Україні? Окупацію Криму? Поки не буде другого Нюрнбергу над СРСР та Путіним — нас громитиме це чудовисько увесь час. А внутрішні щурі, як Медведчук, будуть “налагоджувати телемости”, – пише вона.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1236335496554582&set=a.101894973331979&type=3&theater

Громадська активістка Софія Федина закликає долучитися до акції проти телеканалу NewsOne.

“Нас ріжуть по частинках, ми стікаємо кров’ю і кричимо від болю, а вони звиваються в екстазі від насолоди. Чи ми готові з цим миритися??? Відповідь за вами”, – пише вона.

https://www.facebook.com/sofiya.fedyna/posts/10157159123190390

Нагадаємо, Newsone скасовує телеміст, але це його не врятує.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>