9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Бабуся подарувала інспектору ДФС 2,2 мільйони на придбання двох квартир у Києві

Головний державний інспектор відділу департаменту стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва Державної фіскальної служби України Владислав Котлінський з початку року придбав вже дві квартири у столиці.

Про купівлю останньої квартири стало відомо із суттєвих змін у декларації чиновника.

Сьогодні, 25 липня, Котлінський задекларував придбання квартири у Києві площею 69,2 “квадратів” і вартістю 1 мільйон 38 тисяч 200 гривень. Нерухомість було придбано 10 липня у фізичної особи – Тетяни Лисовської.

З часу подачі декларації за минулий рік Котлінський вносив ще три зміни до документу.

Першого червня він задекларував подарунок у грошовій формі у розмірі 1 мільйон 100 тисяч гривень. Наприкінці травня такий подарунок чиновнику зробила людина на ім’я Олена Антоненко.

Пізніше, 1 червня Котлінський задекларував придбання квартири у Києві площею 51,6 квадратних метра вартістю 1 мільйон 28 тисяч 388 гривень. Наприкінці травня він придбав квартиру у фізичної особи Гліба Федяркіна.

Лише п’ять днів тому, 1 липня, Котлінський знову вніс зміни до декларації – він декларує подарунок у грошовій формі від тієї ж самої Олени Антоненко у розмірі 1 мільйон 100 тисяч гривень, який отримав 10 липня.

І придбання квартири, яку він сьогодні окремо задекларував останньою зміною.

Виходить що людина на ім’я Олена Антоненко двічі, у травні та у липні, дарувала Владиславу Котлінському суми у 1 мільйон 100 тисяч гривень. І на отримані кошти податківець придбав дві квартири у столиці.

У декларації Котлінського за 2018 рік – багато нерухомості. Чиновник нажив чималих статків. Щоправда, більшість майна записано на його матір. Котра, між іншим, теж працює у ДФС. Такий собі “сімейний підряд”.

Згідно документу, мати Котлінського звуть Ірина Антоненко. Тобто вона однофамілець людини, яка подарувала чиновнику ДФС 2,2 мільйони гривень Олени Антоненко. Зважаючи на те, що в них різні по батькові, можна припустити, що Олена Антоненко – сестра, тітка або, скоріш за все, бабуся Котлінського. Хоча, можливо це просто збіг.

У Котлінського є дві земельні ділянки у Вінницькій області, у його матері – квартира у Вінниці та земельна ділянка у області. Чиновник також володіє 50% квартири у Вінниці (інші 50% належать людині на ім’я Таміла Комарова, – ред.) та орендує квартиру у Києві. Його мати задекларувала право користування ще однією  квартирою у Вінниці, власником якої є вже добре нам відома “дарувальниця” Олена Антоненко.

Котлінський має бюджетне авто та чималі грошові активи. Готівкою він тримає 185 тисяч гривень, його мати – 290 тисяч. На чотирьох банківських рахунках мати тримає 217 003 грн., 458 євро, 11 530 та 70 гривень.

А от доходи родини не вражають. За минулий рік Котлінський отримав зарплату у сумі 170 тисяч 403 гривні (тобто чиновник отримує близько 14 тисяч гривень на місяць, – ред.). Його мати також задекларувала зарплату – 459 тисяч 193 гривні, отриману ДФС, де вона теж працює, як і син. А ще минулого року Котлінський отримав подарунок у грошовій формі – 550 тисяч гривень від людини на ім’я Таміла Комарова, яка володіє 50% квартири Котлінського у Вінниці.

Подарунки від родичів чи третіх осіб у грошовій і негрошовій формі – це, зазвичай, спосіб легалізувати “чорні” прибутки. Чиновники часто вдаються до цього методу.

Наприклад, нещодавно співробітниця Мін’юсту отримала у подарунок від матері два мільйони. Спеціаліст Мінприроди придбала квартиру за майже два мільйони отримавши 16 подарунків. Секретарю МЗС подарували вісім мільйонів. А у Полтаві подружжя держслужбовців отримало подарунків на понад мільйон.

Нагадаємо, Головний державний інспектор Державної фіскальної служби у Харківській області отримала подарунок у грошовій формі та придбала на ці кошти собі квартиру в Харкові, а інспектор ДФС отримала у подарунок 850 тисяч.

Спеціаліст Держгеокадастру отримав у подарунок півмільйона, а чиновнику Держгеокадастру батько подарував нерухомості на півтора мільйони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>