1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

ЄС закликав Іран утриматись від розробки і запуску балістичних ракет

Рада ЄС висловила стурбованість у зв’язку з діяльністю Ірану в сфері розробки і випробувань балістичних ракет.

Про це йдеться у висновках Ради ЄС, – пише “Європейська правда”.

“Рада ЄС серйозно стурбована діяльністю Ірану щодо балістичних ракет і закликає країну утримуватися від неї, зокрема, від запусків балістичних ракет, які не відповідають положенням резолюції Ради безпеки ООН 2231” – йдеться у заяві.

В ЄС наголосили, що збільшення кількості і частоти випробувань балістичних ракет поглиблює недовіру і сприяє нестабільності в регіоні.

“У більш широкому контексті Рада ЄС також нагадує про свою давню серйозну стурбованість з приводу регіонального нарощування військових потуг” – підкреслюється у заяві Ради ЄС.

Крім того, Рада ЄС висловила стурбованість ворожими діями на території кількох держав-членів, у зв’язку з чим під санкції потрапили дві фізичні особи і одна організація.

“Європейський Союз продовжуватиме демонструвати єдність і солідарність у цій сфері і закликає Іран негайно припинити таку неприйнятну поведінку” – йдеться у заяві.

Нагадаємо, Іран заявив про успішні випробування нової крилатої ракети. В свою чергу Трамп заявив про намір зберегти військову присутність США в Іраку, щоб «стежити за Іраном».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>