19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Трамп прагне зберегти військову присутність США в Іраку, щоб «стежити за Іраном»

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зберегти військову базу США в Іраку, щоб Вашингтон міг стежити за Іраном, але прагне скоротити військову присутність у Сирії та Афганістані.

«Однією з причин, чому я хочу це зберегти, є те, що я хочу спостерігати за Іраном, бо Іран – справжня проблема», – відзначив президент США.

«Мені не подобаються нескінченні війни», – сказав Трамп у програмі CBS Face the Nation, яке вийде в ефір увечері 3 лютого.

Американський лідер додав, що здивувався реакції американських законодавців і міжнародних союзників на оголошення про виведення всіх двох тисяч американських військових із Сирії, – передає Радіо Свобода.

Американські чиновники сказали, що Трамп також перебуває в «процесі оцінки», чи слід вивести частину війська з Афганістану, де американський контингент перебуває з 2001 року.

Раніше цього тижня президент США Дональд Трамп дорікнув керівникам американських розвідувальних служб через їхню оцінку небезпеки, яку для Сполучених Штатів становить Іран. Він назвав співробітників спецслужб «пасивними і наївними, коли йдеться про небезпеку Ірану».

Ці висловлювання Трампа з’явилися на наступний день після того, як керівники розвідки сказали в Сенаті, що загроза з боку Ірану зменшилася, оскільки Тегеран не вживає заходів для створення ядерної бомби.

Сполучені Штати відновили санкції проти Ірану в листопаді 2018 року після виходу з ядерної угоди 2015 року, згідно з якою Тегеран отримав послаблення міжнародних санкцій в обмін на обмеження ядерної програми.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>