2.9 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Від імені міністра оборони Латвії з російських серверів розсилали фейкові листи

Від імені міністра оборони Латвії Артіса Пабрікса з російських серверів на адресу держустанов розсилали недостовірні і компрометуючі повідомлення.

У листах, підписаних Пабріксом, стверджувалося, що міністр 16 лютого відвідав бар в Старій Ризі, де нібито брав участь у “двозначних розвагах”, – передає Європейська правда.

У розпорядженні видання DELFI є копії листів, до яких додані скріншоти, що імітують записи в Твіттері Пабрікса і пост в фейсбук-профілі NATO enhanced Forward Presence Battle Group Latvia, а також колаж з обличчям міністра оборони в інтер’єрі бару.

“Хочу подякувати нашим фахівцям з кібербезпеки з CERT.LV, які дуже оперативно ліквідували фальшиві листи і з’ясували, що вони розсилалися з російського сервера. Можу тільки гадати, чим я заслужив таку “увагу” – критичним інтерв’ю російській радіостанції “Эхо Москвы” або “занадто активною роботою” на Мюнхенській конференції з безпеки”, – заявив Пабрікс.

Міністерство оборони розцінює розсилку листів як класичну операцію з підробки ідентичності з елементами шпигунства – щоб з’ясувати, з яких IP-адрес відкривали ці листи.

“Крім того, це спосіб у максимально широкому масштабі дискредитувати міністра оборони і сферу оборони загалом, щоб стимулювати недовіру в суспільстві”, – повідомили в Міноборони Латвії.

Нагадаємо, в Латвії за антиукраїнську пропаганду заборонили російський канал.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>