9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

“Вершки” Порошенка. Неприємний список “Європейської солідарності”

На попередніх парламентських виборах президент Порошенко завів до парламенту за списками БПП 12% “регіоналів”.

Саме тому ІНФОРМАТОР вирішив закцентувати увагу на новій спробі проросійського реваншу, яка відбувається у списках партії Порошенка “Європейська солідарність”. Але спочатку трохи історичного екскурсу.

“84 депутати обласних рад із 377 тих, хто прийшов від БПП, — колишні члени ПР, що становить без малого чверть (22%) президентського депутатського корпусу в регіонах. Крім того, 17 народних депутатів із 139 від БПП — також вихідці із ПР”, – йдеться у статті Олега Бондара для DT.UA.

Можна припустити, що це цілком порядні люди, але якщо уважно придивитися на список партії, там можна знайти людей, чия репутація викликає багато сумнівів. І мова навіть не про колишніх “регіоналів” на кшалт проросійського Олексія Гончаренко, а про більш серйозні фігури, чиї прізвища пов’язують з мафією Януковича.

Ось, наприклад, депутат БПП Олег Недава, який є людиною “регіонала” “Юри Єнакіївського” – Юрія Іванющенка. Сам Невада не визнає свій зв’язок з Іванющенком, проте виправдовує його, заявляючи, що всі звинувачення на його адресу є необґрунтованими.

Проте не так важливо, під яким кольором висуваються кандидати в депутати, коли мова іде про европейські стандарти та доброчесність. Саме тому ми пропонуємо придивитися до сумнівного за своїм наповненням списку “Європейської Солідарності”.

Прохідний 11-й номер у списку – Артур Герасимов, який балотувався у 2012 році у складі сумнозвісного об’єднання “Команда Сергія Шахова”. Того самого Сергія Шахова, який відомий масовим підкупом виборців на виборах.

12-е місце у списку ЄС посідає Ірина Фріз, яка відома законопроектом, який впроваджував кримінальну відповідальність за заклики до непокори. В проекті закону передбачалося покарання за заклики від 3 до 7 років.

13-е місце “Європейської Солідарності” посідає Ніна Южаніна, яку активісти звинувачують у лобіюванні інтересів тютюнових кампаній.

“Голова податкового комітету (Южаніна) доклала максимум зусиль, щоб парламент так і не прийняв антитютюнові законопроекти №2820 та №4030а, які повністю відповідають міжнародним стандартам захисту від тютюну та підтримані МОЗ і ВООЗ”, – повідомляють організатори премії “Золота коса”.

19-й у списку – Микола Величкович, який не став голосувати за надання згоди на арешт народного депутата України Максима Полякова, якого НАБУ підозрює у злочинній діяльності. Також “проевропейський” депутат проголосував за заборону встановлення сонячних домашніх електростанцій на землі.

22-й за списком “Європейської солідарності” Максим Саврасов, який підтримав включення до порядку денного проекту закону, який передбачав надання необмежених повноважень держорганам для блокування інтернет-сайтів. Також Саврасов не дав у Раді згоди на арешт народного депутата Борислава Розенблата і Максима Полякова – фігурантів “бурштинової справи”.

Швидше за все, немає сенсу аналізувати далі 22-го місця, оскільки навряд чи “Європейська Солідарність” зможе набрати суттєво більше 5%. Проте ми пропонуємо подивитися на кінець списку, щоб переконатися, що і там знаходяться люди, які псують імідж партії Петра Порошенка.

Ось взяти наприклад 48-е місце в списку “ЄС” Олега Болдирєва і його декларацію. Він придбав собі квартиру за 8 тис. доларів, хоча її ринкова вартість – 125-130 тис. Цю квартиру він купив під час служби в поліції, до того Болдирєв займався волонтерством.

Як повідомлялося, Дмитро Разумков заявив про можливість об’єднання в коаліція “Слуги народу” і “Голосу”.

Фото – Уніан

Олександр Мельник

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>