6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Венесуельський президент-опозицінер Гуайдо у грудні таємно відвідав США, – ЗМІ

Очільник опозиції Венесуели Хуан Гуайдо, який оголосив себе президентом країни, у грудні таємно відвідав Сполучені Штати Америки, Колумбію та Бразилію.

Як зазначає АР, коаліція латиноамериканських урядів, яка приєдналася до США і висловила підтримку Гуайдо, визнавши його президентом, об’єдналася ще за кілька тижнів до загострення кризи у Венесуелі.

За даними агентства, країни діяли за допомогою секретної дипломатії, яка зокрема передбачала таємні послання активістам. Крім цього, в рамках цієї кампанії Гуайдо здійснив низку секретних поїздок за кордон.

Так, у середині грудня Гуайдо таємно відправився до США, Колумбії та Бразилії, щоб проінформувати місцевих посадових осіб про стратегії масових демонстрацій опозиції у Венесуелі, – передає Громадське.

Нагадаємо, 23 січня у Каракасі відбувся багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на посаду глави держави неконституційним. Люди скандували «Забирайся, Мадуро» та «Гуайдо президент». Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників.

Після заяви Гуайдо на акції протесту проти Мадуро вийшли мешканці інших міст Венесуели. Під час протестів між мітингувальниками та силовиками сталися сутички.

Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом. У відповідь на рішення Трампа Мадуро оголосив про розірвання дипломатичних відносини зі США.

Також про підтримку Гуайдо, окрім США, заявили Аргентина, Бразилія, Гватемала, Гондурас, Грузія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Панама, Парагвай, Перу, Чилі та Еквадор. Натомість Мадуро підтримують Куба, Болівія, Туреччина, Росія та Мексика.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>