19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Протести проти президента Мадуро у Венесуелі: 16 загиблих, півсотні затриманих

У Венесуелі під час акцій протесту проти чинного президента Ніколаса Мадуро 23 січня загинули щонайменше 16 людей.

За даними місцевого видання La Prensa de Lara, люди загинули в кількох штатах країни, зокрема у столиці Каракасі, – передає Громадське.

Водночас, місцева організація «Центр моніторингу за соціальними конфліктами» повідомляє про 13 загиблих. Однак, зазначається, що це жертви сутичок, особу яких вдалося підтвердити.

Громадська організація Foro Penal повідомила про затримання щонайменше 43 людей під час протестів у Каракасі та штаті Нуева-Еспарта.

Нагадаємо, напередодні у Каракасі відбувся багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на посаду глави держави неконституційним. Люди скандували «Забирайся, Мадуро» та «Гуайдо президент». Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників.

Після заяви Гуайдо на акції протесту проти Мадуро вийшли мешканці інших міст Венесуели. Під час протестів між мітингувальниками та силовиками сталися сутички.

Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом. У відповідь на рішення Трампа Мадуро оголосив про розірвання дипломатичних відносини зі США.

Канада, Гватемала та низка південноамериканських країн визнали главу парламенту Венесуели, лідера місцевої опозиції Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>