8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Вбивця мера Гданська потрапив на сцену за перепусткою охоронця. Очільника охорони концерту затримали за “введення правоохоронців в оману”

Польські правоохоронці за запитом прокуратури затримали керівника охорони концерту Фонду Великого оркестру святкової допомоги, на якому скоїли напад на мера Гданська Павла Адамовіча.

Чоловікові можуть висунути звинувачення у введенні правоохоронних органів в оману. За даними прокуратури, він дезінформував свідчих, заявивши, що Штефан В., який вчинив напад на мера, прийшов на захід, послуговуючись ідентифікатором з написом “преса”, – передає Європейська правда.

Як стверджують слідчі, чоловік потрапив на сцену в інший спосіб. Правоохоронці, які затримали нападника, не знайшли у нього перепустки журналіста, натомість у нього був ідентифікатор, яким користувалася охорона.

Нагадаємо, 13 січня мера польського Гданська Павла Адамовіча поранили ножем. Невідомий вибіг на сцену під час виступу мера, вихопив у нього мікрофон і заявив, що відсидів у в’язниці термін через партію «Громадянська платформа», в якій перебував раніше Адамовіч, а після ударив мера ножем у живіт та у груди.

Адамовіча у важкому стані відправили у лікарню. Його оперували п’ять годин та підключали до апарату штучного дихання.

Павло Адамовіч помер у лікарні у понеділок, 14 січня. У центрі Варшави люди зібралися на мирний марш, аби вшанувати пам’ять мера Гданська.

Українські політики й дипломати висловили співчуття з приводу смерті Павла Адамовіча.

19 січня у Гданську тисячі людей попрощалися з мером Павлом Адамовічем. У Польщі у день поховання Адамовіча оголосили національний траур.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>