10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Вбивця мера Гданська має проблеми з психічним здоров’ям

Матір Штефана В., який 13 січня завдав смертельні ножові поранення меру Гданська Павлу Адамовічу, ще 30 листопада 2018 року повідомила в поліцію, що стурбована психічним станом сина. 

Поліція отримала заяву за тиждень до того, як Штефан В. був звільнений з в’язниці. У той же день поліцейські направили лист з цією інформацією начальнику в’язниці, в якій перебував чоловік. Невідомо, що тюремна влада зробила з цією заявою, проте за неофіційними даними, жодних заходів не було вжито, – передає Еспресо.

Експерти вважають, що Штефан В. продумав момент, місце і спосіб вбивства. За неофіційною інформацією, перед виходом на свободу він сказав іншим ув’язненим, що “вони знову почують про нього”.

Штефан В. відбував п’ять з половиною років в’язниці за чотири пограбування банків. Прокуратура допитує його співкамерників щоб визначити, чи планував він напад на мера Гданська.

Нагадаємо, 13 січня мера польського Гданська Павла Адамовіча поранили ножем. Невідомий вибіг на сцену під час виступу мера, вихопив у нього мікрофон і заявив, що відсидів у в’язниці термін через партію «Громадянська платформа», в якій перебував раніше Адамовіч, а після ударив мера ножем у живіт та у груди. Адамовіча у важкому стані відправили у лікарню.

Його оперували п’ять годин та підключали до апарату штучного дихання.

Павло Адамовіч помер у лікарні у понеділок, 14 січня.

Українські політики й дипломати висловили співчуття з приводу смерті Павла Адамовіча.

14 січня центрі Варшави люди зібралися на мирний марш, аби вшанувати пам’ять мера Гданська. У день поховання Адамовіча в Польщі оголосили траур.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>