10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

В ООН заявили, що шпиталі у Сирії можуть бомбардувати навмисне

Дані про точне розташування медичних закладів у “зонах деескалації” у Сирії могли використовувати для їх бомбардування.

Про це заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок заявив 17 травня під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН щодо гуманітарної ситуації у північно-західній Сирії, – повідомляє Еспресо.

“Згідно з міжнародним гуманітарним правом ми зобов’язані захищати об’єкти цивільної інфраструктури, включно зі шпиталями. Ми повідомляємо сторонам конфлікту дані про їхнє розташування, аби вони дотримувалися цих зобов’язань… Не знаю, чи шпиталі спеціально бомбардують. Це знають ті, хто скидає бомби. Але я точно можу сказати, що нападів на медичні заклади дуже багато”, – заявив Лоукок.

Він повідомив присутнім свої відповіді на питання, які держави-члени, неурядові організації, що працюють у регіоні, лікарі шпиталів, сім’ї, які страждають через бойові дії, задають йому у зв’язку з ескалацією у Сирії останніх трьох тижнів.

“Хто скидає бомби на ці шпиталі? Я не можу сказати. Але щонайменше частина цих нападів, безсумнівно, організована людьми, які мають доступ до високотехнологічної зброї, включно з сучасними військово-повітряними силами і так званою “розумною” високоточною зброєю”, – заявив Лоукок, не називаючи Росії, але явно натякаючи на авіацію військ Асада та Російської Федерації.

Нагадаємо, гуманітарні організації припиняють роботу в Сирії через поновлення боїв.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>