10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Гуманітарні організації припиняють роботу в Сирії через поновлення боїв

Міжнародні гуманітарні організації призупинили роботу на північному заході Сирії через поновлення бойових дій і бомбардувань у провінціях Хама та Ідліб.

Як повідомляє відомство ООН з координації гуманітарної допомоги, роботу призупинили не менш як 16 організацій, включно з Міжнародною продовольчою програмою, – передає Радіо Свобода.

За даними ООН, свої будинки в зоні конфлікту з кінця квітня залишили вже 180 тисяч людей. Під час бомбардувань з боку сирійських урядових військ і російської авіації були зруйновані школи і лікарні.

Сирійський центр моніторингу прав людини зі штаб-квартирою у Великій Британії повідомляє про бої між військами Башара Асада та збройною опозицією на півночі провінції Хама і півдні провінції Ідліб. За даними спостерігачів, 10 травня загинули щонайменше 10 мирних мешканців. Війська Асада намагаються наступати.

Офіційний Дамаск і Росія звинувачують у порушенні режиму припинення вогню радикальне ісламістське угруповання «Хайят Тахрір аш-Шам», яке контролює частину території Ідліб.

Міністр оборони Туреччини 10 травня закликав сирійські війська завершити наступ, а Росію – вплинути на Дамаск. У вересні 2018 року Туреччина і Росія домовилися, що в Ідлібі дотримуватиметься перемир’я.

Нагадаємо, раніше повітряно-космічні сили (ВКС) Росії штурмували сирійське місто Кобані, розташоване на північному сході провінції Латакія.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>