11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Україні потрібна реальна медична реформа, – депутат

Народний депутат Андрій Лозовий під час прямого ефіру у програмі “Прямо в очі” львівського телеканалу “Перший західний” розповів про те, чому українці не підтримують реформу нещодавно відстороненої виконувача обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

“Підтримка уряду і підтримка громадськості – це різні речі. Якась кількість постів у Facebook, в тому числі людей, яких я щиро поважаю, і я знаю людей, які щиро вірять у те, що Супрун робить щось хороше для держави, – ці люди помиляються через певні медійні маніпуляції. Але думка громадськості зовсім інша. Група “Рейтинг” і Центр Розумкова на замовлення американського інституту провели соцопитування і ми бачимо, що Супрун з усіх українських чиновників має найвищий антирейтинг, вона обігнала навіть Коболєва з тарифами. 21% українців не знають, хто така Супрун, 1% повністю підтримують, 7% скоріше підтримують, 15% скоріше негативно оцінюють її діяльність, 46% негативно оцінюють її діяльність. Отже, у громадян абсолютно негативне ставлення до Супрун. А громадські активісти, при усій повазі до них, серед них є зовсім різні люди. Є люди, які це роблять за гроші, є ті, які щиро на це “ведуться”, я сам таких знаю. Кількох людей, які заступилися за Супрун, я спитав, виявилося, що вони нічого не знають. Вони кажуть, що Супрун бореться з фармакологічною мафією. З якою фармакологічною мафією бореться Супрун? Фармакологічна мафія почуває себе так само розкуто і вольготно, як і було раніше. Зайдіть в аптеку і подивіться, як вона “бореться”. Коли немає взагалі ніякого контролю за якістю ліків, немає регулювання цін, ніякого обмеження рентабельності. Олег Ляшко вимагає обмежити рентабельність на медичні препарати до 10%. Їх виробник нехай заробляє, цього достатньо, щоб бізнес процвітав, але у нас сотні відсотків заробляють. Дійшло до абсурду. Ліки в європейських країнах з тим самим складом коштують менше. Чому? Тому що у нас фармакологічна мафія процвітає. Супрун більше двох років в.о. міністра і не зробила з цим нічого”, – розповів нардеп.

https://www.facebook.com/Andriy.Lozovyi/videos/3053614304664279/

Парламентар зазначив, що Україні потрібна реальна медична реформа.

“Є один дуже важливий факт. Суд США, це не Печерський суд, який піддається тиску, заборонив вакцину від кору, визнавши її неефективною. Супрун за гроші нашого бюджету, тобто платників податків, купляє цю вакцину, труїть людей. Ми маємо епідемію кору, захворіло більше людей, ніж в Європі, є померлі. Це реформи називається? Декларації з лікарями люди підписали, бо нема куди діватися. Коли українців питають, чи ви за медичну реформу, вони скажуть “Так”. Я теж за медичну реформу, і наша команда. Але нам потрібна реальна медична реформа з концепцією страхової медицини, як живе фактично весь цивілізований світ. Її суть має бути такою: доступна медицина, якість медичних препаратів, державна підтримка важкохворих, в першу чергу онкохворих і достойна оплата праці лікарів, а не ці експерименти над людьми, які сьогодні проводять Супрун і її команда, що закінчиться для українців трагічно”, – резюмував Лозовий.

Нагадаємо, український лікар розповів про провали реформи Супрун.

Як відомо, у залі Окружного адміністративного суду міста Києва, де 11 лютого розглядався позов про відсторонення Уляни Супрун з поста в.о. міністра охорони здоров’я, прихильники очільниці МОЗ роздавали листівки із закликом підтримати арешт автора позову, народного депутата Ігоря Мосійчука.

Раніше Андрій Лозовий заявив, що смерть Гандзюк – це вершина айсбергу феодалізму на Херсонщині.

Фото на обкладинці – Уніан

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>