10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Смерть Гандзюк – це вершина айсбергу феодалізму на Херсонщині, – депутат

Народний депутат Андрій Лозовий під час прямого ефіру у програмі “Прямо в очі” львівського телеканалу “Перший західний” розповів про свавілля і корупцію чиновників Херсонської області, зазначивши, що загибель місцевої громадської активістки Катерини Гандзюк – це лише вершина айсбергу.

“Взагалі, щодо Херсонщини, я би хотів, щоб шановні глядачі розуміли, що там відбувається. Там – феодалізм у всіх значеннях цього слова, який нічим не кращий сепаратизму. Місцеві еліти домовилися всі з усіма, відбуваються страшні схеми з намивом піску, з незаконною вирубкою лісу, кришування всіх незаконних бізнесів: гральні автомати, наркотики і все інше. І обласна рада, якою керує представник “Батьківщини” Мангер, і обласна адміністрація, якою керує представник БПП Гордєєв, і всі місцеві еліти – у цій шахматці феодалізму, від “Опоблоку” до демократично-патріотичних партій зрослися у цей мафіозний спрут, і це, насправді, загроза для держави. Я щиро співчуваю родичам Катерини Гандзюк, ми не були знайомі, але в нас є спільні друзі, які говорять, що це була достойна щира людина, яка боролася проти того свавілля, що у Херсоні відбувалося. Але насправді її трагічна смерть – це вершина айсбергу. Мафіозний спрут місцевих князьків по-суті спричинив феодалізм на Херсонщині”, – заявив Лозовий.

https://www.facebook.com/Andriy.Lozovyi/videos/3053614304664279/

Парламентар також розповів, чому Олег Ляшко вирішив розпустити фракцію Радикальної партії у Херсонській облраді. За словами Лозового, це сталося через те, що депутати не проголосували за відставку Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні вбивства Катерини Гандзюк.

“Чому депутати не голосували мені не відомо, треба питати у них. Ляшко розуміє, що таке політична відповідальність. І у Ісуса Христа був Іуда, немає людей, які не помиляються, у тому числі в кадрових питаннях. На жаль, наша команда на Херсонщині повела себе не дуже гідно. Скажу більше, Микола Ставицький, депутат обласної ради, помічником якого був Левін, один із виконавців нападу на Гандзюк – зараз він ховається у Домінікані. Ставицького задовго до нападу на Катерину Гандзюк, який, на жаль, закінчився її смертю, виключили з Радикальної партії, коли до Ляшка дійшла інформація про всі ці місцеві махінації. Він дав приклад іншим, розуміючи, що доведеться заново будувати всю місцеву організацію, жорстко покарав, вигнав із партії зрадників, і ми шукаємо можливості позбавити їх мандатів. Прецедент позбавлення мандатів на рівні обласної ради в Україні тільки один. Радикальна партія Ляшка в Рівному вже забрала у двох “тушок” мандати”, – зазначив нардеп.

Нагадаємо, суд щодо обрання запобіжного заходу главі Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, оголосив перерву до 13 лютого.

Мангера у суді захищають адвокати Онищенка, Штепи і Савченко. А його група підтримки під судом, який відбувся вчора (12 лютого, – ред.), не змогла відповісти, на підтримку кого протестує.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>