6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Україна продовжує сидіти в економічній ямі завдяки МВФ, – Ляшко

Олег Ляшко підтримав відставку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Але наголосив: кидати країну у такий складний час – безвідповідально. Політик дав незадовільну оцінку роботі уряду, розкритикувавши його економічну політику.

«Хвалені темпи економічного зростання, які начебто демонструє Україна, насправді нижчі, ніж загальносвітові. Ми продовжуємо сидіти в економічній ямі. Замість радикального економічного прориву – проведення політики сировинної залежності і жалюгідного виживання, сліпе виконання вказівок ззовні, зокрема, МВФ. Внаслідок цього країна на порозі дефолту. Немає промислової політики, немає підтримки національного виробництва, немає доступних кредитів, копійчані підвищення зарплат і пенсій не перекривають зростання тарифів та цін, мільйони українців виїхали закордон. От справжня оцінка тій економічній політиці президента Порошенка і нинішньої влади», – переконаний народний депутат, передає прес-служба РПЛ.

Олег Ляшко зауважив і те, що президент не має відношення до формування уряду, а тому закликав новообраного главу держави займатися виключно своїми повноваженнями.

«Ми вимагаємо від президента Зеленського скасувати рішення уряду про підвищення цін на газ, переглянути держбюджет, вичистити звідти всі корупційні схеми колишнього президента і вивільнені ресурси спрямувати на збільшення зарплат і пенсій. Крім того, подолати корупцію на митниці та повернути з офшорів гроші. Це ті ресурси, які повинні служити українцям. Тому ми наполягаємо на тому, щоб президент Зеленський виконував виключно свої повноваження, які передбачені Конституцією, а парламент виконував свої. Нам потрібен новий парламент, для якого пріоритетом буде зростання економіки і добробут українців», – зазначив Ляшко.

Раніше Олег Ляшко звинуватив Кабмін і, зокрема, міністерство економічного розвитку і торгівлі у міграції мільйонів заробітчан за кордон.

Нагадаємо, Олег Ляшко вимагає збільшити видатки з держбюджету на потреби людей з інвалідністю.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>