11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ляшко вимагає збільшити видатки з держбюджету на потреби людей з інвалідністю

Олег Ляшко з парламентської трибуни підняв питання складності життя людей з інвалідністю і навів приклади, як чиновники можуть їм допомогти.

Про це повідомила прес-служба РПЛ.

«Колись на прохання журналістів я сів у візок, щоб відчути себе людиною з ДЦП. Я не зміг проїхати і 100 метрів – у перший же бордюр вдарився і ледь не випав з того візка. А мільйони людей щодня стикаються з цими перепонами. Не можуть добратися до лікарні, аптеки, будинку культури, школи, дитсадка та власного будинку. Тому не дай Бог нікому бути людиною з інвалідністю в Україні!», – обурився Ляшко.

Політик підкреслив, що чиновники не тільки не вирішують проблем людей з інвалідністю, а ще й створюють їм нові.

«У Рівному познайомився із сім’єю, в якій чоловік прикутий до візка. Піднімають його на 4 поверх, бо ліфту немає. Аналогічна історія в Кам’янці-Подільському – молода мама з двома неповнолітніми дітьми з ДЦП. Їй дали маленьку квартирку на 4 поверсі і 12 років вона цих дітей тягає на собі. У Боярці закривають єдиний в Україні будинок для незрячих людей, бо 15 гектарів землі з лісом хочуть забрати. Сотні людей, які мають можливість хоч раз на рік приїхати відпочити, викидають з цього приміщення», – розповів лідер РПЛ.

Олег Ляшко вимагає від влади значно збільшити видатки на потреби людей з інвалідністю.

«Ми пропонуємо переглянути бюджет і встановити розмір допомоги по догляду за людиною з інвалідністю на рівні, не менше мінімальної зарплати, а не 17 гривень на місяць, як зараз, та зараховувати цей догляд у трудовий стаж. Ми вимагаємо встановити видатки на вирішення проблем людей з інвалідністю на рівні, не менше 3% ВВП та не вводити в експлуатацію жодної будівлі, дороги чи інфраструктурного проекту без врахування проблем цих людей. Це і буде реальна підтримка 2 мільйонів українців з інвалідністю, яких ви задовбали розмовами замість реального вирішення їхніх проблем», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, що раніше лідер радикалів розкритикував пропозицію дефолту в Україні.

56 КОМЕНТАРІ

  1. Народная примета. Если пидорастическая скотыняка запела про инвалидов – значит уже есть договорняк как сп7здить и у этих людей….Группа пожарных Шариковых засучила рукавчики!

  2. Конфискуют у тебя “НЕЗАКОННО СБОГАЧЕННОЕ” и пойдёт это всё на нужды людей с инвалидностью. Очень справедливо, как тебе эта идея–наш ты ЗАДНЕРИВОДНОЙ,

  3. А ще щоб спробував на мінімальну пенсію в 1497 грн.лікуватись і жити, побачили б якої заспівав би . Це звичайно, якийсь абсурд, людям, які втратили здоров’я не без допомоги виробництва, давати пенсію за яку не можна взагалі жити. Такого немає в жодній державі. У мене подружка забрала в Росію свою маму з інсультом. Їй одразу почали платити по догляду лиш не такі сміхотворні гроші, як у нас зараз здається 34 грн.в місяць. Продуктові набори безкоштовно, ліки і ще щось, не пам’ятаю що. Лікар на дому обслуговує і не потрібно паралізована людину кудись волочити. А в штатах, ще більші привілеї.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>