11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Україна може відновити ядерний статус за півроку, – експерт

В України є юридичні підстави для відновлення статусу ядерної держави.

Про це в інтерв’ю ІНФО.LIVE заявив співголова ГІ «Права справа», політичний і військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

«Україна має юридичні підстави для повернення статусу ядерної держави, оскільки не виконані обіцянки, які є в Будапештському меморандумі. Росія і країни-підписанти меморандуму не прогарантували територіальну цілісність України», – сказав він.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/1430666740397935/

За оцінками експерта, для реалізації програми з відновлення ядерного потенціалу хоча б в мінімальних об’ємах потрібно 6-7 місяців і 1,5 мільярда доларів.

«Як казав Шарль де Голль: «Якщо держава не володіє ядерною зброєю, то ця країна не володіє своїм майбутнім». Якщо Україна відновить ядерний статус, нам не потрібні будуть країни-гаранти чи папірці у вигляді договорів, які ніхто виконує. У нас буде власний гарант існування української держави», – резюмував Снєгирьов.

Нагадаємо, повну версію інтерв’ю з Дмитром Снєгирьовим можна переглянути на офіційній сторінці ІНФОРМАТОРа у Facebook. Раніше експерт назвав екс-“регіоналів”, які продовжують контролювати бізнес на окупованих територіях. Також Снєгирьов розповів, які збитки несе Україна від контрабанди підакцизних товарів з ОРДЛО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>