12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Венесуелі поновилися протести проти чинної влади

На тлі регулярних перебоїв з електрикою і питною водою десятки тисяч венесуельців в суботу, 6 квітня, вийшли на вулиці міст з протестами проти режиму Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє DW.

Тимчасовий президент Венесуели, лідер опозиції Хуан Гуайдо, який закликав своїх прихильників до демонстрацій, заявив, що протести відбуваються у 358 містах країни. Гуайдо назвав протести початком «Операції Свобода», яка повинна завершитись відставкою Мадуро.

«Води немає, електрики немає, тепер не повинно бути Мадуро!», — вигукували учасники акції протесту.

Протестувальники невдоволені складною гуманітарною ситуацією у Венесуелі.

У столиці Венесуели Каракасі відбулася наймасштабніша акція протесту, на якій також був присутній Гуайдо.

«Ми тут не тільки для того, щоб вимагати електрику і воду. Ми прийшли, щоб вимагати демократію і свободу», — заявив лідер опозиції.

За його словами, нині понад 90 % населення Венесуели хочуть зміни режиму. У зв’язку з цим політик закликав своїх прихильників знову вийти на вулиці в середу, 10 квітня, «з подвоєною силою протесту».

Крім того, Гуайдо повідомив, що скоро в Венесуелі відбудеться міжнародна конференція з питання подолання соціальної та політичної кризи.

За інформацією венесуельської газети El Naсional, під час протестів в місті Маракайбо близько 30 активістів отримали травми під час сутичок з поліцією. У тому ж місті були тимчасово затримані два депутати від опозиції.

Нагадаємо, 23 січня у Каракасі відбувся багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни.

Президент США Дональд Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом. У відповідь на рішення Трампа Мадуро оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі США.

Венесуела переживає гостру соціально-економічну кризу. Гіперінфляція, девальвація національної валюти, дефіцит товарів першої необхідності, брак ліків призвели до того, що громадяни цієї держави масово залишають країну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>