6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Сирії розпочався фінальний наступ на позиції “Ісламської держави”

Підтримувані США Сирійські демократичні сили (SDF) заявили про початок “остаточної битви”, щоб витіснити терористів “Ісламської держави” з їх останнього району в східній Сирії.

У 2014 році ІД захопила велику частину Сирії і сусідній Ірак, оголосивши там “халіфат”, але в результаті різних військових наступальних операцій терористи тепер контролюють лише один регіон в східній сирійській провінції Дейр-Ез-Зор площею приблизно у 5 квадратних кілометрів.

Бійці SDF приблизно на тиждень призупиняли операцію, щоб дозволити втекти цивільним особам, і в суботу оголосили про відновлення наступу, – передає Європеська правда.

“Після десяти днів евакуації понад 20 тисяч мирних мешканців… сьогодні ввечері почалася битва, щоб знищити останні залишки організації”, – йдеться у заяві.

За даними сирійський сил, на визначеній території все ще може бути 600 бойовиків, більшість з яких – іноземці. Вважається також, що там ще перебувають сотні цивільних осіб.

SDF розпочали операцію проти ІД у Дейр-Ез-Зора у вересні минулого. За цей час у боях загинули більше 1200 бойовиків, понад 670 бійців SDF і близько 400 цивільних осіб.

Нагадаємо, раніше Сирія розгорнула російські системи С-300.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>