12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Сирія розгорнула російські системи С-300

Російські зенітні ракетні системи С-300, які Росія передала Сирії, вже розгорнуті на місці базування і незабаром будуть готові до застосування.

Про це пише “Європейська правда” з посилання на The Times.

Системи С-300 були передані Сирії в жовтні минулого року президентом РФ Владіміром Путіним після того, як сирійці помилково збили російський розвідувальний літак Іл-20 під час повітряного удару Ізраїлю.

Ізраїльська компанія ImageSat International опублікувала серію супутникових знімків, на яких видно системи С-300 на сирійській військовій базі в провінції Хама.

Три з чотирьох пускових установок підняті, наче готові до дії. Четверта знаходиться в складеному стані під камуфляжною сіткою.

ImageSat International останні два роки публікує знімки позицій сирійського режиму і підтримуваних Іраном груп в Сирії і Лівані.

Системи С-300 до сих пір не використовувалися сирійськими військовими, в тому числі під час рейду ізраїльських літаків в січні.

Супутникові знімки підтверджують припущення про те, що, хоча ракетні пускові установки встановлені, для використання вони будуть готові як мінімум в березні.

Раніше повідомлялося, що ООН, Сирія та Ізраїль домовилися відкрити пункт пропуску на Голанських висотах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>