2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У Швеції провели обшуки в банку, який може бути причетний до відмивання грошей Януковича

Управління боротьби з економічною злочинністю Швеції провело обшуки у Swedbank — найбільшому банку країни, який підозрюють у відмиванні близько 135 мільярдів євро, у тому числі грошей екс-президента України Віктора Януковича.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на «Интерфакс».

Зазначається, що обшуки провели через те, що менеджмент банку завчасно попередив своїх найбільших акціонерів про те, що до преси потрапили дані про відмивання банком коштів. Як наслідок акціонери змогли убезпечити від фінансових втрат, адже після скандалу з відмиванням акції баку здешевшали на 20%.

Сам банк визнав, що його дочірнє відділення в Естонії проводило підозрілі операції, які могли бути легалізацією незаконно отриманих доходів. За даними шведського суспільного мовника, який першим виявив підозрілі операції банку, мова йде про близько 135 мільярдів євро — коштів, які намагалися легалізувати переважно представники пост-радянських країн.

Раніше у Bloomberg повідомляли, що серед інших, відмивати кошти у Swedbank міг екс-президент України Віктор Янукович. Також там вважають, що через шведський банк Янукович міг розраховуватися з Полом Манафортом, якого у США підозрюють у фінансових махінаціях.

Наразі шведські ЗМІ активно розслідують діяльність одного з найбільших банків країни. За даними журналістів, Swedbank роками використовували для масштабного відмивання грошей. Кошти перераховували через відділення банку у країнах Балтії, аналогічно схемі з відмивання коштів найбільшим банком Данії Danske Bank.

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Янукович, заочно засуджений в Україні до 13 років ув’язнення, використовував для виведення грошей з України шведський Swedbank.

Більша частина коштів оточення колишнього президента Віктора Януковича “осіла” в Швейцарії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>