8.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Кремлі прокоментували рішення України не визнавати російські паспорти, видані мешканцям окупованого Донбасу

У Кремлі заявили, що невизнання Україною російських паспортів, виданих мешканцям окупованої частини Донбасу, нічого не змінить.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, — передає ТАСС.

«Яка може бути реакція Кремля? Кремль продовжить видавати паспорти тим громадянам, які це побажають і які підпадають під дію президентського указу», — сказав він.

Сьогодні, 8 травня, уряд визнав незаконними російські паспорти мешканців окупованого Донбасу. Глава Міністерства у справах ветеранів Ірина Фріз повідомила, що мешканці окупованого Донбасу, які отримають російські паспорти, можуть залишитися без пенсій та соцвиплат.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької і Луганської областей. 29 квітня в Новошахтинську в Ростовській області  відкрився центр видачі російських паспортів мешканцям окремих районів Луганської області.

Новообраний президент  України Володимир Зеленський заявив, що Росії не варто даремно витрачати час на спроби спокусити громадян України паспортами РФ.

У МінТОТ заявляли, що мешканців «ДНР» і «ЛНР», які отримають російські паспорти, можуть позбавити громадянства України.

1 травня Путін підписав указ щодо спрощення процедури отримання громадянства РФ для мешканців Криму та низки інших категорій українців.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>