7.7 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Мешканців «ДНР» і «ЛНР», які отримають російські паспорти, можуть позбавити громадянства України, — МінТОТ

Мешканці окупованого Донбасу, які отримають російські паспорти, ризикують позбутися громадянства України.

Про це заявив заступник глави Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, — передає 5 канал.

«Конституція України говорить, що українець має мати тільки одне громадянство — громадянство України, тому ті люди, які будуть отримувати або отримують вже громадянство Російської Федерації, можуть втратити громадянство України, і я думаю, що так треба буде робити — анулювати паспорти України, паспорти закордонні, внутрішні і так далі», — сказав він.

Гримчак вважає, що це рішення Росії спрямоване на те, аби знову дестабілізувати ситуацію в Україні і легалізувати бойовиків.

Так, Росія матиме підстави заявити, що захищає на сході України своїх громадян. Крім того, російські паспорти можуть допомогти представникам окупаційних адміністрацій уникнути кримінальної відповідальності в Україні.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької і Луганської областей.

Новообраний президент України Володимир Зеленський заявив, що Росії не варто даремно витрачати час на спроби спокусити громадян України паспортами РФ.

29 квітня в Новошахтинську в Ростовській області відкрився центр видачі російських паспортів мешканцям окремих районів Луганської області.

1 травня Путін підписав указ щодо спрощення процедури отримання громадянства РФ для мешканців Криму та низки інших категорій українців.

8 КОМЕНТАРІ

  1. А ВЫ НЕ ХОТИТЕ ПОБЫВАТЬ..НА ИХ МЕСТЕ?….СЕГОДНЯ ТАМ ГОРЕ….А ЗАВТРА МОЖЭТ БЫТЬ..ЗДЕСЬ.
    НЕ НАДО СУДИТЬ ЭТИХ ЛЮДЕЙ…ТАМ ВОЙНА А В КИЕВЕ В 12.НОЧИ..ТОЛЬКО НАЧИНАЕТСЯ ЖИЗНЬ…КАБАКИ.РЕСТОРАНЫ.КАЗИНО.НУ И ТАК ДАЛЕЕ……И ЭТО.ФАКТ…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>