10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

У Казахстані вперше в історії країни жінку офіційно зареєстрували кандидаткою в президенти

У Казахстані вперше в історії країни Центрвиборчком зареєстрував жінку, депутатку Данію Еспаєву, кандидаткою в президенти. У попередніх виборах жінки заявляли про наміри балотуватися на посаду, утім не доходили до етапу реєстрації.

Про це повідомляє російське агентство «Интерфакс» з посиланням на свого кореспондента.

Єспаєву висунули в президенти від демократичної партії «Ак жол».

Членкиня Центрвиборчкому Зауреш Баймолдіна зазначила, що депутатка подала всі необхідні для реєстрації документи. Усі вони відповідають вимогам. З 144 098 підписів громадян на підтримку Єспаєвої дійсними визнали 139 541.

Данія Єспаєва має економічну освіту, працювала на керівних посадах в обласних філіалах банків. З березня 2016 року є депутаткою нижньої палати парламенту Казахстану — Мажилісу.

Реєструвати охочих стати кандидатами в президенти Казахстану припинять 11 травня. А позачергові вибори відбудуться 9 червня.

Раніше повідомлялося, що у Казахстані документи про висунення кандидатами в президенти подали вже дев’ять претендентів.

1 травня поліція Казахстану затримала десятки людей, які вийшли на вулиці великих міст із закликом звільнити всіх політв’язнів і бойкотувати майбутні президентські вибори.

Також Центральна виборча комісія Казахстану відмовила у висуванні кандидатом в президенти громадському діячу Жуматаю Алієву, тому що він не володіє вільно державною мовою.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>