8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Греції затримали колишнього топ-менеджера компанії Курченка

Російського громадянина, фахівця у сфері енергетики Євгена Калініна затримано у Греції за запитом України і відправлено до в’язниці. Можлива його екстрадиція в Україну.

Про це ТАСС повідомив адвокат Янніс Рахиотис.

“Калініна затримали у четвер в афінському аеропорту, в п’ятницю відбулося слухання за фактом затримання, і росіянина відправили до в’язниці Корідаллос до тих пір, поки в Грецію не доставлять український запит на екстрадицію”, – сказав Рахіотіс.

У коментарі російським ЗМІ він заявив, що це справа, нібито, політична, «спрямована проти Росії».

Посольство РФ в Греції заявило в Twitter, що надає затриманому росіянину Євгену Калініну необхідну допомогу.

Згідно з інформацією на сайті українського Міністерства внутрішніх справ, управління Національної поліції в Одеській області оголосило Калініна в розшук у 2017 році. Його звинувачують в ухилянні від сплати податків, створенні злочинної організації та службовому підробленні.

Калінін до 2011 року був віце-президентом “ТНК-ВР Коммерс” (української “доньки” російської нафтової компанії “ТНК-ВР Холдинг”, пізніше поглиненої “Роснефтью”). У 2013-2014 роках він працював виконавчим директором холдингу ВЕТЕК близького до сім’ї Януковича підприємця Сергія Курченка.

Раніше ми писали, що народна депутатка Наталія Королевська, підсудний екс-голова фракції “Партії регіонів” Олександр Єфремов та олігарх-втікач Сергій Курченко продовжують контролювати свої підприємства на тимчасово окупованих територіях України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>