8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Гонконзі під час масштабної акції до протестувальників застосували газ, є поранені

На вулиці Гонконгу вийшли десятки тисяч людей, заблокувавши рух в центрі, із протестом проти поправок до закону про екстрадицію, обговорення яких почалося в середу, 12 червня, у місцевому парламенті.

У разі їх прийняття, Гонконг зможе видавати материковому Китаю будь-кого із, що нині не допускається. Опозиція побоюється, що під загрозою екстрадиції виявляться дисиденти. Раніше глава гонконгської адміністрації Керрі Лем заявила, що діє не за інструкцією з Пекіна, і що поправки до закону повинні бути ухвалені, пише Euronews.

«У нас багато способів захистити Гонконг. Ми можемо співати, можемо танцювати, можемо плескати в долоні, щоб висловити свою думку. Сподіваюся, що Керрі Лем зможе покласти край стражданням жителів Гонконгу», — каже один із учасників протестів.

Як повідомляє CNN, до протестувальників застосували газ.

Водночас координатор «Free Hong Kong» Артур Харитонов повідомив, що проти демонстрантів застосовують зброю, є поранені зокрема і серед журналістів.

«Близько 2 мільйонів людей зараз вийшли на вулиці, аби боротися проти Закону про екстрадицію: акту, який дозволятиме висилати будь-якого іноземця/громадянина Гонконгу напряму до китайських тюрем. Якщо закон приймуть, це буде однією з найжорсткіших форм порушення міжнародного права за останні роки, яку можна порівняти з окупацією Криму (зараз не буду пояснювати ці аспекти, але просто повірте, що це так). Законодавча рада перейшла до другого читання, і паралельно з цим повністю заблокувала входи до будівлі; до активістів почали використовувати спочатку газ, потім – зброю. Вже є десятки поранених», — йдеться у повідомленні.

Він також написав, що «уряд Гонконгу почав використовувати всі види зброї».

«На фото — перший постріл активісту у голову», — пише Харитонов.

https://www.facebook.com/kharytonovarthur/posts/2731969253511388

Зазначається, що у неділю на демонстрацію протесту, за даними організаторів, вийшли близько мільйона людей. За даними поліції, людей було вчетверо менше, але в будь-якому випадку, настільки масових акцій в Гонконгу не було з часу його повернення з-під влади Великої Британії під юрисдикцію КНР в 1997 році.

Нагадаємо, у Гонконгу більше мільйона людей вийшли на акцію проти закону про екстрадицію в Китай.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>