9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Гонконгу більше мільйона людей вийшли на акцію проти закону про екстрадицію в Китай

У Гонконгу близько 1,3 мільйона людей вийшли на марш проти поправки у законодавстві, яка дозволяє екстрадувати людей у Китай.

Про це повідомляє CNN.

Громадянський фронт за права людини, який організував акцію, заявив про понад 1,3 мільйона учасників, поліція каже про 240 тисяч. Це наймасовіша акція протесту в Гонконгу з моменту передачі району Китаю в 1997 році.

Новий законопроект, який планують ухвалити наприкінці червня, критикують правозахисники, представники бізнесу, низка місцевих політиків і прості мешканці. Вони вважають, що закон підірве автономність Гонконгу і дозволить владі КНР переслідувати людей за політичними мотивами. Критики закону зазначають, що не довіряють судовій системі Китаю.

Люди прийшли на марш у білому одязі, який став символом акції. Вони скандували «Гонконг, ніколи не здавайся», а також закликали очільницю уряду Гонконгу Керрі Лем піти у відставку.

Гонконг — особливий адміністративний район Китаю, один із фінансових центрів світу, розташований на острові на південному сході країни, колишня британська колонія. Після закінчення Другої світової війни Гонконг належав Великій Британії, але у 1984 році Лондон зобов’язався передати Гонконг Пекіну за умов, що острів збереже економічну незалежність і капіталістичний уклад. У 1997 році Китай отримав суверенітет над Гонконгом, з тих пір вони існують за формулою «одна країна — дві системи».

Раніше ми писали, що у Казахстані затримали близько 100 учасників протесту у день президентських виборів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>