14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У Білому домі відреагували на виклик сина Трампа до суду через втручання Росії в американські вибори

Дональда Трампа молодшого, сина президента США, викликано для свідчень в комітеті Сенату США з розвідки. Під час свідчень, Трамп молодший відповідатиме на питання в рамках розслідування Комітетом зв’язків передвиборчої кампанії Трампа з Росією.

Про це повідомляє Голос Америки.

Ймовірно, питання торкнуться попередніх свічень Трампа молодшого, який, виступаючи перед Комітетом 2017 року, не зміг пригадати багатьох деталей свого спілкування з росіянами, а низка його свідчень суперечила інформації наданій колишнім юристом Трампа Майклом Коеном, який заявляв, що син Трампа брав більш активну участь в проекті Trump Tower в Москві.

Дональд Трамп молодший назвав повістку “PR трюком” і в коментарі пресі нагадав, що він надавав багатогодинні свідчення в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, який не виявив фактів змови між передвиборчою кампанією Трампа та Росією. Низка сенаторів-республіканців також розкритикували рішення Комітету викликати Трампа молодшого. Сенатор Джон Корнін заявив, що “розуміє” розчарування Трампа молодшого необхідністю знову давати свідчення.

Голова республіканців у Сенаті Мітч Макконнел заявив: “справу закрито”, коментуючи розслідування російського втручання до виборів США 2016 року.

Сенатор-республіканець Ренд Пол уритично відгукнувся на рішення голови Комітету і члена Республіканської партії Вільям Барра викликати сина Трампа.

“Очевидно голова Комітету з розвідки Сенату, республіканець, не отримав повідомлення від лідера більшості, що справу закрито”, – написав Ренд Пол у Twitter.

Водночас, в.о. голови служби Білого дому в інтерв’ю CBS News наголосив, що коментар Макконнела стосувався лише президента, а не його сина. Він сказав, що Дональд Трамп та Дональд Трамп молодший – це “дві різні особи. Вони мають одне ім’я, і, очевидно, Дон молодший є сином президента. Однак, гадаю, Макконнел говорив про те, що підозри знято саме з президента”.

Нагадаємо, Трамп заявив, що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера у справі про втручання Росії у вибори США в 2016 році є незаконним.

18 квітня Мюллером була оприлюднена доповідь за підсумками розслідування про можливе російське втручання у вибори американського президента.

Згодом Трамп публічно відповів на розслідування Мюллера оригінальним мемом в стилі “Ігри престолів”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>